Над 10 000 вече са умрелите прелетни птици до езерото

...
Над 10 000 вече са умрелите прелетни птици до езерото
Коментари Харесай

Паника в Индия: Над 10 000 вече са мъртвите птици

Над 10 000 към този момент са умрелите прелетни птици до езерото Самбар в Индия.  От седмица всеобща нервност е обхванала локалните поданици, които не смогват да изнесат труповете, а управляващите в щата Раджастан са все по-обезпокоени от мистерията, заяви телевията NDTV.

Птиците започнаха да умират от предишния понеделник в непосрредствена покрай най-голямото солено езеро в Индия – до Джейпур. Това е и мястото, където зимуват десетки хиляди прелетни птици.

Горското министерство в началото разгласи, че повода за гибелта е птичи грип. Но след поредност от проби управляващите се поправиха и споделиха, че съгласно тях повода може да е птичи ботулизъм, който се появява, когато птиците се хранят с токсични субстанции.

70-членен екип на министерството за ръководство на бедствията  е край езерото Самбар в опит да проучва обстановката. Присъствието им и мъртвите птици сътвориха всеобща суматоха измежду локалното население. Хората нямат рационално пояснение и настояват, че в никакъв случай преди толкоз птици не са се разболялави.

В петък обстановката ескалира и основният министър на Раджастан Ашок Гелок разгласи, че гибелта на птици наоколо до езерото е извънредно тревожна, а опазването на флората и фауната остава един от целите на неговото държавно управление.

Върховният съд разпита локалното държавно управление за аргументите за гибелта на тези птици, само че не получи приемливо пояснение и дефинира 22 ноември като последваща дата за чуване.

Междувременно министърът на горите на Индия Сухрам Вишной, който пристигна на  мястото, съобщи, че към 150 души, в това число членове на общински корпорации и полиция се присъединват към локалните екипи към езерото.

" Беше доказано, че не птичият грип е този, който убива птици. Очакваме обаче отчети. Подобен случай е регистриран за първи път в Индия ", сподели той./ Стандарт 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР