Над 10 000 изтегляния има приложението за сканиране и верифициране

...
Над 10 000 изтегляния има приложението за сканиране и верифициране
Коментари Харесай

Потребители срещат проблеми с мобилната версия на COVID сертификата

Над 10 000 изтегляния има приложението за сканиране и верифициране на Коронавирус документа от стартирането му в приложимост преди 5 дни. Това демонстрира статистиката на Гугъл play Appstore, съобщи БНР. Според българските управляващи приложението е било изтеглено над 19 000 пъти. Повечето от хората обаче са срещнали проблеми при работата с него.

Повечето отрицателни мнения са, че приложението единствено сканира документ, който потребителят към този момент има, само че я няма опцията за опазване на документ за проявление на способените органи.

Според хората е нужно прибавянето на алтернатива " запаметяване " на документите.

От " Информационно обслужване " дават отговор, че поради рекомендацията на Европейската комисия приложението за инспекция не би трябвало да съхранява персонални данни. В противоположен случай то можело да се употребява от недобросъвестни проверяващи да събират годни документи.

Имената на латиница пък ги нямало в цифровия Коронавирус документ, а страната е решила да демонстрира единствено имената на кирилица, излиза наяве от различен отговор на " Информационно обслужване ".

Проблеми хората са срещнали при сканирането на данните от издадени в чужбина документи. Преобладаващите оценки са, че приложението е изцяло излишно.

При стартирането му от Министерския съвет припомниха, че то може да служи за инспекция на документи на гости в заведения, зали, кина, театри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР