Над 10 000 души протестираха в Белград срещу ВучичПовече от

...
Над 10 000 души протестираха в Белград срещу ВучичПовече от
Коментари Харесай

Над 10 000 души протестираха в Белград срещу Вучич

Над 10 000 души стачкуваха в Белград против Вучич
Повече от 10 000 души стачкуваха в Белград против президента Александър Вучич и негова ръководеща партия за осма поредна седмица. Протестиращите упорстваха за по-голяма независимост на медиите като изискване за свободни и почтени избори.

Снощи митинги имаше и в други градове на страната като Крагуевац и Кралево. Демонстрацията в столицата беше свикана от Алианс за Сърбия – група от към 30 опозиционни партии и организации. Хората носеха плакати, на които беше изписано „ Започна се! “ и скандираха „ Вучич е апаш “. Президентът към този момент съобщи, че няма да склони глава пред настояванията на опозицията за изборна промяна и повече независимост на медиите „ даже и да излязат 5 милиона по улиците “.

"Стига са ни занимавали с главнокомандващия и с това какъв брой часа спи дневно. Искаме да ни ръководят естествени хора, които ще работят за това, за което им плащаме. Искаме да ни напишат по какъв начин ще ги направляваме, по какъв начин ще ги сменяме когато се провалят, само че и да се подпишат под този документ", сподели пред множеството актьорът Бранислав Трифунович, който е един от уредниците на митинга.

"Вучич, това е твоят край...Нашата последна цел е да стигем до цялостна обсада, да не плащаме нищо, да стигнем до цялостно гражданско неподчинение", сподели от своя страна различен прочут актьор Никола Койо.

БГНЕС напомня, че първият митинг бе проведен на 8-ми декември 2018 година заради пребиването с железни пръти на водача на "Сръбска левица" Борка Стефанович. Той бе грубо пребит, дружно с още двама негови деятели преди партийна среща в Крушевац на 23 ноември. Поради окървавената му риза и глава участниците в митингите носят транспарант - "Стоп за кървавите ризи".

Организаторите на митингите против режима на Вучич желаят да получат 5 минути по РТС, с цел да може жителите да бъдат осведомени за митингите, оставките на шефа и на основния редактор в малкия екран, задържане на поръчителите и убийците на Оливер Иванович, както и тези на побоя над журналиста Милан Йованович. Те желаят и оставката на вътрешния министър Небойша Стефанович.

А слоганът "Един от пет милиона" последва коментара на сръбския президент Александър Вучич, че няма да извърши никакво искане от опозицията, колкото и да са излезлите на улицата, с цел да стачкуват, даже и да се съберат пет милиона души и колкото и дълго да продължат митингите. / БГНЕС и РТС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР