Над 10 000 души годишно получават сърдечен арест в България,

...
Над 10 000 души годишно получават сърдечен арест в България,
Коментари Харесай

Кои са основните стъпки за оказване на първа помощ?

Над 10 000 души годишно получават сърдечен арест в България, а благодарение на дефибрилатор и познания по оказване на първа помощ могат да се възстановят виталните индикатори на потърпевшия.

В последно време се усилва броят на хората, искащи да научат главните правила и техники, оповестиха от БMЧК. Личната сигурност на спасяващия обаче е най-важното нещо при оказването на първа помощ.

Погрешните дейности при оказването на първа помощ могат да доведат до в допълнение увреждане на потърпевшия и да влошат положението му. Кои са главните стъпки за оказване на първа помощ, изясни Лора Фучеджиева, обучител и зам. -председател на Българския юношески Червен кръст.

Действията при първа помощ са разнообразни според от съответната обстановка. Фучеджиева даде образец какво да създадем при кръв от носа.

По мотив Световния ден на първата помощ, който означаваме на 10 септември, в цялата страна се организират разнообразни действия, проведени от доброволците на БМЧК. Мотото тази година е " Първа помощ за всички възрасти ".

Автор: Тодор Пантилеев, Дарик радио

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР