Над 1 млн. яйца ще бъдат изтеглени заради огнищата на

...
Над 1 млн. яйца ще бъдат изтеглени заради огнищата на
Коментари Харесай

Порожанов очаква още огнища на птичи грип

Над 1 млн. яйца ще бъдат изтеглени поради огнищата на птичи грип у нас. Това се постанова, с цел да не се популяризира заболяването, която обаче не е рискова за здравето на хората, изясни в ефира на Българска национална телевизия земеделският министър Румен Порожанов.

По думите му, птичият грип към този момент втора година е проблем за българските птицевъди. Властите чакат да се появят още нови огнища, тъй че би трябвало да се подхващат съществени ограничения против болестта. В момента сме в натоварен развой на взимане на проби, добави министърът.

Той разяснява и заплахата с епидемията по свинете, която към този момент заплашва и границите на България. " Африканската чума наближава към България и към този момент е на към 150-160 км, ще би трябвало да предприемем превантивни ограничения и съответни решения против болестта. Самите притежатели на свинеферми и стопанства към този момент подхващат спомагателни ограничения, съобщи той. - Единият източник на заболяването са храни като пресни салами, които могат да бъдат пренесени от туристи, идващи от инфектирани региони. Дивата свиня също е пропагандатор на африканска чума ", добави Порожанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР