Над 1 милион лева са спестили българите, които са обявили

...
Над 1 милион лева са спестили българите, които са обявили
Коментари Харесай

Над 1 млн. лв. са спестили българите, платили данъците си до 31 януари

Над 1 милион лв. са икономисали българите, които са оповестили и платили дължимото на страната до края на януари. Дотогава важеше отстъпка от 5%.

По данни на Националната организация за приходите – 18 800 души са се възползвали от отстъпката. Така приблизително всеки е икономисал по към 60 лв.. Това е и последната година, в която попълняме сами заявления, напомня БТВ.

От следващата година информацията ще се обработва автоматизирано от данъчните и тези, които получават възнаграждения, единствено ще би трябвало да потвърдят сметките. Такива са към 70% от всички подаващи заявления, които са 800 000. Иначе казано, за 560 000 души попълването ще е улеснено.

В момента всеки, който подава данъчна декларация за възнаграждения, би трябвало преди да отиде в офиса на Национална агенция за приходите или пък да седне зад компютъра, с цел да попълни декларацията си онлайн, да посети счетоводствата на компаниите, за които е работил, с цел да събере бележки за приходите. Нерядко по цивилен контракти би трябвало да отчитаме приходи от разнообразни компании.

Манчо Манев има възнаграждения от преподавателска активност във Военната академия. Предпочита да попълни декларацията си в офиса на данъчните, с цел да употребява и помощта им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР