Над 1 милион аржентинци се очаква да съпроводят футболната легенда

...
Над 1 милион аржентинци се очаква да съпроводят футболната легенда
Коментари Харесай

Над 1 милион аржентинци се очаква да се стекат на поклонението на Марадона

Над 1 милион аржентинци се чака да съпроводят футболната легенда Диего Армандо Марадона по последния му земен път.

Геният на футбола си отиде на 60 години в сряда. Аутопсия сподели, че солиден инфаркт е провокирал прекъсване на сърдечната активност и гибелта е настъпила през вчерашния ден по обяд българско време в дома на легендата в предградието Тигре. Спешната интервенция на медици, извикани незабавно, не е помогнала. Диего е умрял на място, в болничното заведение единствено е установена гибелта му.

Само 45 минути по-късно вестник " Кларин " е получил уведомление от един от най-близките хора на футболната звезда, с цел да разгласява ужасното изречение: " Марадона е мъртъв ".

Новината обиколи света и имаше резултат на мълния - Марадона е нещо доста повече от футболна звезда, той е по-скоро световна икона и кумир.

В четвъртък в 18 часа локално време (23 часа българско) е началото на церемонията по поклонението пред тленните остатъци на Марадона. Той ще бъде изпратен с почести, като народен воин. Президентът на Аржентина разгласи и тридневен печал. Поклонението ще е в Каса Росада - президентският замък, който в последните 20 години се употребява и за съвещания на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР