Над 1 милиард лева вече са изплатени по мерките за

...
Над 1 милиард лева вече са изплатени по мерките за
Коментари Харесай

Над 1 млрд. лв. са изплатени по мерките за заетостта

Над 1 милиард лв. към този момент са изплатени по ограниченията за опазване на заетостта, регистрира държавното управление.

300 хиляди работни места са непокътнати по мярката 60/40, съобщи общественият министър Деница Сачева. Плащанията по нея ще продължат до 31 май.

По мярката 80/20 са платени 153 милиона лв., за опазване на близо 30 хиляди работни места - в секторите Хотелиерство и ресторантьорство, превоз и туризъм.

50 хиляди фамилии са кандидатствали за подкрепяне по схемата за фамилии, чиито деца учат онлайн.

" Продължаваме също и с мярката за разпределяне на средства за детегледачки, като досега 6592 фамилии употребяват детегледачка със средства от МТСП. Знаете, че също по този начин хората с увреждания, които са с 50% понижена продуктивност и тип степен на увреждане надлежно са освободени от такси за винетки ", сподели министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

" От 92 млн. за предходната година, са 214 млн. за персонален помощник. 36 181 индивида се употребяват от тези 214 млн., които сме отпуснали, а 161 213 са безплатите винетки, които даваме на тези хора ", сподели министър председателят Борисов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР