Над 1 милиард лева излизат като цяло пропуснатите ползи за

...
Над 1 милиард лева излизат като цяло пропуснатите ползи за
Коментари Харесай

Губим 1 млрд. лв. годишно без сухопътния Шенген

Над 1 милиард лв. излизат като цяло пропуснатите изгоди за българската стопанска система без Шенген по суша. Това съобщи Николай Рашков от Съюза на интернационалните превозвачи пред " Нова телевизия " в коментар за следствията върху транспортния отрасъл и потребителите като цяло от това, че България не е в Шенген по суша.
" Ние, като хора, плащаме цената с по-скъпи артикули в магазините ", изясни специалистът. Стоките са по-скъпи, тъй като нашите камиони изчакват на границата. Средно във Видин се чака по 16 часа на камион, а огромна част от стокообменът на България минава оттова. В Русе се чака приблизително 11 часа. Рекордите във Видин, Кулата и Русе са повече от 2 дни очакване.
Изследване на Съюза на интернационалните превозвачи обгръща три гранични пункта - Видин-Калафат и Русе-Гюргево на българо-румънската граница, както и Кулата-Промахон на българо-гръцката. Ако в тази сума бъдат включени и други гранични пунктове по сухоземните граници, тя ще нарасне.
Най-натовареният пункт е " Капитан Андреево ", само че е изключен от обследването, защото е външна граница за Европейския съюз.
" Приемането ни в сухопътния Шенген е безусловно наложително, с цел да може стопанската система ни да действа като цяло и това би трябвало да е позицията на страната ", съобщи Рашков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР