Над 1,9 милиона употребявани превозни средства са продадени във Великобритания

...
Над 1,9 милиона употребявани превозни средства са продадени във Великобритания
Коментари Харесай

Скок на продажбите на употребявани автомобили във Великобритания през първото тримесечие

Над 1,9 милиона използвани транспортни средства са продадени във Англия през първото тримесечие на годината. Това сочат най-новите данни на английската организация Общност на производителите и търговците на коли (SMMT), съобщи ДПА.

Продажбите на този пазар са се нараснали с 6,5 на 100, което е най-значителното му повишаване на годишна основа от предпандемичната 2019 година.

Продажбите на английския пазар на използвани коли се усилват за 16-ти следващ месец. Сред главните фактори за този растеж са нарасналите продажби на нови транспортни средства, поради което пораства и предлагането на коли втора ръка. Това показва Общността на производителите и търговците на коли, която регистрира скок на продажбите на използвани транспортни средства, задвижвани напълно посредством акумулатори (BEV). 

През последните месеци на английския пазар са пласирани 41 505 електрически транспортни средства втора ръка, което съставлява покачване с над 66 на 100, сочат данните. 

Продажбите на използваните хибридни коли (HEV) и на плъгин хибридите (PHEV) също са нараснали, по данни на английската Общност на производителите и търговците на коли, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР