Над 1 450 000 зрители са гледали Седем осми тв“

...
Над 1 450 000 зрители са гледали Седем осми тв“
Коментари Харесай

Лъсна цялата истина за телевизията на Слави

 Над 1 450 000 фенове са гледали " Седем осми тв “ в стартовата й вечер, гръмна преди ден шоуменът и горделив притежател на нова телевизия Слави Трифонов. " Според данните на Be Media Consultant при старта на " 7/8 ТВ “ общо достигнатата публика в часовия пояс 19:00 – 23:45 на национална база във възрастовата група 15-70 година е 1 милион 456 хиляди и 120 фенове “.

Тази форма на публично известие, което по силата на копи/пейст " метода “ се популяризира по медиите, докара тв спецовете до неразбиране. Представените от бившето лице на Би Ти Ви данни за пийпълметрия, съгласно която 5-часовият му канал громи от раз цялата конкуренция, само че най-много някогашния му ефир, както твърди самият Слави, в действителност нямат нищо общо с действителното премерване на зрителския интерес. Програмата на Трифонов към момента не се следи от нито една от двете пийпълметрии, които работят на бг пазара, най-малкото тъй като съвсем апокрифният му канал няма 24-часово лъчение. Това обаче не е спряло Слави и екипа му да си сътворят легенда, съгласно която печелят борбата за зрителския интерес от сефтето си.

Малките букви под проучването, което съгласно Слави потвърждава небивалия интерес към програмата му, прецизират, че това проучване не е пийпълметрия (която се регистрира посредством приемници), а в действителност е социология, извършена измежду 1 600 души по смс и онлайн способ. Как тези 1 600 души довеждат до доближат сбор от 1 450 000 и какъв е този способ, е цялостна тайнственост. Интересен е и фактът, че въпросната организация, заела се да мери любознанието към новия канал, е благосъстоятелност на дама на име Милкана Николова, част от екипа на първата пийпълметрична система у нас, стартирана преди време от организацията на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев. Самият Кънчо, напълно и най-случайно, беше посетител на старта на канала с такт на ръченица. Иначе компанията се занимава с рекламни и медийни проучвания, само че не и с пийпълметрия.

Тези, които са седнали пред дребния екран и са гледали първото издание на няколкото часа стратегия на Слави, а след това споделиха наблюденията си в обществените мрежи, не се изрекоха ласкаво. Преобладаващото мнение е за безинтересно наличие, остарели и сексистки смехории, неприятна и тъмна картина. Актуалният посетител по отношение на предхождащите избори в неделя Мая Манолова не сподели нищо ново, а останалата част от събеседниците но Криско, не сервираха каквато и да било телевизионна изненада, написа Хотарена.

Че на Слави му е погрешно, че към този момент не е в Би Ти Ви, прозира по един печален метод от целия този напор със личния му канал. Оказва се обаче, че му е и мъчно, макар че години наред се е изказвал като стопанин на ефира и баш занаятчия на правенето на телевизия. След близо две декади в Би Ти Ви, Слави занапред върви при рекламодатели и търси сценаристи, да вземем за пример. Явно е открил чак на старта, че нито умните глави, с които разполага, нито средствата, които има, ще му стигнат, с цел да прави даже 5-часова стратегия. А слоганът на канала му, че " силата е в истината “ се изпразни от наличие още след старта поради нелепата хвалба с измислените рейтинги. Остава отворен въпросът дали Трифонов по този начин ще си прави и партията. Преброяването му на бъдещи избори може и да не надвиши 1 600 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР