Над 1/4 от катастрофите в България стават заради техническа неизправност

...
Над 1/4 от катастрофите в България стават заради техническа неизправност
Коментари Харесай

Модел Горубляне: Как да се пазим от некоректните продавачи на коли втора ръка?

Над 1/4 от злополуките в България стават поради техническа нередовност на колите. Въпреки, че у нас публична статистика няма. Заключението вършат специалисти от Института за пътна сигурност на база изследвания. На този декор всеобщо българите избират да купуват автомобил - втора употреба или даже трета приложимост, макар рисковете, които крие остарялата кола. Как да разпознаем белезите на механически неизправните коли и има ли кой да управлява какви коли се продават на пазара - вижте повече в директното включване на Тереза Ставрева от столичен автосервиз.

Модел " Горубляне " - може би най-разпространената кола в региона на София и региона. Обикновено това е автомобил на най-малко седем или осем години, който наподобява " непокътнат " за възрастта си. Какво, обаче се крие под капака? Това е въпросът, който може би всеки предстоящ притежател се пита. За страдание, обаче даже на разположение да разполагаме с автомобилно гуру, някои неща няма по какъв начин да бъдат планувани.
Явор Иванов, основател на платформата: " Когато ми се е налагало да си купя автомобил втора употреба постоянно стигам до един миг, в който си на ръба да се откажеш, тъй като когато отиде в сервиз, който да прегледа автомобила се оказва, че продавачите икономисват много неща. "
Това е Явор Иванов - основателят на платформата, чиято цел е да улеснява бъдещите притежатели на коли, закупени не непосредствено от производителя, да създадат верния избор. Системата е оптимално улеснена и за продавачите и за купувачите.

Явор Иванов, основател на платформата: " Продавач, който желае да покаже действителното положение на автомобила си, просто би трябвало да го записва. Абсолютно гратис е. След регистрация той си резервира час с някой от сервизите, с които ние работим. Когато прегледът завърши, данните от то зи обзор се качват в системата и са налични онлайн.
Дори човек, който е в различен град би могъл да разбере какво е положението на автомобила без да се постанова да пътува да речем до София.

Явор Иванов, основател на платформата: " Тук към този момент можем да забележим информацията, разрушена по категории. Ето образец: има външен тип, инспекция за следи от произшествия, инспекция на челно стъкло, инспекция за наслойка и по този начин нататък. Имаме секции " Интериор ", " Двигател ", общо взето 57 са позициите, които сега се ревизират. "
Освен, с цел да се приключи нелоялната процедура на някой продавачи на неизправни коли, платформата цели и да спомогне за по-малко произшествия на пътя.

Явор Иванов, основател на платформата: " Не се води статистика на пътните произшествия, които са подбудени поради техническа нередовност. Немалка част от злополуките са в резултат точно на това, че колите не са задоволително изправни. Горе-долу към 25% от злополуките, са поради техническата нередовност. Наистина много сериозен %... "
Липсата на регулация от страна на контролните органи във връзка с колите втора употреба, които се оферират на пазара също е основен миг за разрешаването на казуса със починалите на пътя, счита Явор Иванов.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР