Над 1,4 млн. души по света са чули неприятната новина,

...
Над 1,4 млн. души по света са чули неприятната новина,
Коментари Харесай

Офталмолог: Хората с лещи да ги заменят с очила заради вируса


Над 1,4 млн. души по света са чули неприятната вест, че са инфектирани с ковид, а немалка част от тях развиват и затруднения. Паралелно с увеличение на случаите на инфектирани, лекарите допълват листата с това какви са присъщите признаци на вируса.
Най-характерните от тях са кашлицата и температурата, а неотдавна медицинският свят добави и възпалението на очите.

"Искам да внесем успокоение, тъй като хората към този момент са засипани с информация за пандемията. Това, което се знае за ковид е, че той прониква през 3 порти в организма - носа, устата и очите. И той прониква по два метода - непосредствено посредством аерозолната и капките, които се отделят при кихане, кашляне и говорене. Вторият е индиректният, когато ние сме докоснали предмети и по-късно сме пипали своето лице ", изясни офталмологът и зам.-председател на Съюза на очните лекари в България доцент доктор Александър Андреев в "България заран ".

Той уточни, че заразяването посредством първия метод е съвсем неосъществим.

"Заразяването е годно посредством втория метод. Зачервяването на очите е един от признаците, само че е по-малко от 1% от присъщите за COVID-19. Хремата също е съпроводена със зачервяване на очите ", добави доцент доктор Андреев пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява още, че това, което би трябвало да създадем, с цел да се предпазим от инфекцията, е да не допираме лицето си за щяло и нещяло.

"Бих предложил на хората, които носят контактни лещи, в този интервал, когато заплахата от инфекцията е най-голяма, да ги заменят с очила, до момента в който болестта премине. Ние непрекъснато сме пред екрана, а това наруша слъзния филм и води до сърбеж. Ако капваме профилактично изкуствена сълза или капки, това ще помогне за възобновяване на слъзния филм ", сподели още зам.-председателят на Съюза на очните лекари у нас.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР