Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха

...
Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха
Коментари Харесай

Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на автобус откриха митнически служители на "Лесово"

Над 1,4 кг контрабандно злато в тайник на рейс откриха митнически и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България по постоянна пътническа линия, ръководен от български жител. Пристигнал е на Митнически пункт " Лесово " на 11 юни 2018 година към 01:20 ч.

Екипажът на рейса и всички пасажери са декларирали, че не внасят нищо за обявление, след което е осъществена взаимна инспекция на транспортното средство от екип на митническа мобилна група, чиновници на Митница Бургас и гранични чиновници, по постъпило искане от „ Гранична полиция ".

В хода на инспекцията са засечени следи от операция върху апаратура за отопление до мотора в рейса.

След ремонт на оборудването, във вътрешността му са открити 8 пакета, увити с тиксо, съдържащи 366 бижутерски произведения от злато с общо тегло 1402,38 грама.

Шофьорът на рейса е декларирал, че златните украшения са негова благосъстоятелност и са били укрити от него.

Контрабандните златни произведения на стойност близо 100 000 лева са арестувани. Автобусът също е арестуван като транспортно средство, послужило за преместване на контрабандата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Бургас, което се организира от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР