Над 1,3 млрд. евро са приходите от международен туризъм у

...
Над 1,3 млрд. евро са приходите от международен туризъм у
Коментари Харесай

9,7% е ръстът на приходите от международен туризъм в България за периода януари-юни 2018 г.


Над 1,3 милиарда евро са приходите от интернационален туризъм у нас за първите шест месеца на тази година. Те нарастват с 9,7% по отношение на интервала януари-юни година по-рано, сочат данните на Българската национална банка. Само за месец юни постъпленията от интернационалните туристически пътувания надвишават 490 млн. евро, като се усилват с 8,1 на 100 в съпоставяне със съответния месец на предходната година.

Резултатите са извънредно положителни и за следващ път потвърждават, че туризмът в България се развива с резистентен растеж и че със взаимните старания на страната и туристическия отрасъл страната ни се нарежда като дестинация, предлагаща първокласен и разнороден туристически артикул, разяснява министър Николина Ангелкова, представена от пресцентъра на министерство на туризма.

Данните от Българска народна банка за растеж на приходите бяха предстоящи, защото в края на юли Национален статистически институт заяви, че 3 644 791 задгранични туристи са избрали дестинация България за първите шест месеца на 2018 г, което е нарастване от 8,9% по отношение на същия интервал на 2017 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР