Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители

...
Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители
Коментари Харесай

Изплатиха 1,3 милиона на тютюнопроизводителите по схемата „de minimis"

Над 1,3 млн. лева са изплатени все още на тютюнопроизводители по схемата „ de minimis " за компенсации за предадена и неизплатена продукция от предишни години, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която дружно с министър-председателя Бойко Борисов бе на срещата с тютюнопроизводители, извършена на 17 май в село Пристое, проведена от Национална конфедерация на тютюнопроизводителите в България. В нея взе участие регионалният шеф на област Силистра Ивелин Статев.

Бюджет в размер на 3,2 млн. лева е гласуван от УС на Държавен фонд „ Земеделие " след срещата преди месец на тютюнопроизводителите с премиера, на която беше подложен този проблем. От общо 808 признати заявки са изплатени близо 350. Не е платено на тези, които би трябвало да поправят документите си. Проблемите, зародили във връзка подадените документи, се споделят със заявителите. Надявам се при започване на юни заплащанията да са завършили, само че това зависи от вас.

Премиерът Борисов прикани производителите да застраховат продукцията си, с цел да е по-лесно по-късно подпомагането при бедствия.

До този миг резултатите са следните: изплатени са 900 хиляди лева на 410 семейства, показали постоянни документи при насрещната инспекция - справката е както към неизчистени заплащания от компанията от Исперих, по този начин и към компанията на гръцки жител.

Остават за погашение още 2,3 млн. лева към 750 семейства, 80% от които са от общините Дулово, Главиница, Ситово и Алфатар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР