Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители

...
Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители
Коментари Харесай

Над 1,3 млн. лв. са изплатени към момента на тютюнопроизводители по de minimis

Над 1,3 млн. лева са изплатени все още на тютюнопроизводители по схемата „ de minimis “ за компенсации за предадена и неизплатена продукция от предишни години. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която дружно с премиера Бойко Борисов се срещнаха с тютюнопроизводители в село Пристое, Област Шумен. Тя напомни, че бюджет в размер на 3,2 млн. лева е гласуван от УС на Държавен фонд „ Земеделие “ след среща на тютюнопроизводители с министър-председателя. „ Това е първата и единствена по рода си сходна помощ, която се дава на производители. Трябва да сте уверени, че това е особено схващане към вас, за сложното земеделие и активност, с които се занимавате “, безапелационна бе министър Танева.

„ Идвам да се уверя дали Министерството и Държавен фонд „ Земеделие “ извършват това, което съм разпоредил. Разбрах, че се работи в график. За следващата година бюджетът върви добре, тъй че да сте спокойни “, съобщи министър председателят. Той прикани производителите да застраховат продукцията си, с цел да е по-лесно по-късно подпомагането при бедствия.

Министър Танева уточни, че от общо 808 признати заявки са изплатени близо 350. „ Не е платено на тези, които би трябвало да поправят документите си. Проблемите, зародили във връзка подадените документи, се споделят със заявителите. Надявам се при започване на юни заплащанията да са завършили, само че това зависи от вас “, означи министър Танева.

Министър Десислава Танева заяви, че през последното денонощие три региона в страната са изумени от градушка. Това са Нова Загора, Стара Загора и Карлово. „ За страдание прогнозите за времето в близката седмица са сходни. От тези три региона, два от тях нямат покритие за противоградова отбрана от Изпълнителната организация за битка с градушките (ИАБГ) и провалите там са обилни. В единия от тях обаче има противоградова отбрана и следствията след градушката са в доста по-малки размери, защото се понижава силата на въздействието и размера на градовото зърно е по-малко “, посочи министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР