Начуихме много тежък урок, че не трябва да имате троянски

...
Начуихме много тежък урок, че не трябва да имате троянски
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да правим безпринципни коалиции

Начуихме доста тежък урок, че не би трябвало да имате " троянски кон " в обединението, тъй като тогава не можете да постигнете нещата, които желаете. Трябва да се фокусираме върху това да имаме над 121 депутата, самостоятелни от задкулисието: " Демократична България ", Българска социалистическа партия. Няма да вършим безпринципни обединения, няма да има евроатлантически обединения с ГЕРБ, без значение дали ни се обаждат от Щатите или където и да е. Никой не ни се обажда, тъй като знаят, че никой не може да ни повлияе. Изцяло самостоятелни сме от подмолни играчи, финансирания и непознати сили. Ще имаме повече специалисти с повече бели коси. Няма да сме единствено млади. Това са част от уроците, които научихме за последните 7 месеца. Това съобщи от Раднево съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. 

" Шоуто на Слави в политиката омръзна на всички. Борисов, Слави - това са хора от Прехода. Време е да затворим тази страница ", акцентира той.

Кирил Петков коментира и газовите доставки за страната ни. Той уточни, че най-важното сега е служебният кабинет да не изпусне да резервира слотове през септември.

" Говорих с енергийния министър на Гърция и той ми показа, че това, което е очаквал - по-интензивни диалози с българското държавно управление, не се е случило, само че значимото сега е септември месец. Тогава ще бъдат търговете за
слотове за цялата друга година. Много е значимо служебното държавно управление да не изпусне тези слотове ", уточни съпредседателят на ПП и разясни, че резервирането на слотове за доставка на газ през януари, февруари и март се случва точно през септември. 

" Трябва да имаме всички вероятни варианти на диверсификация. Най-важното е да има сигурност на доставките. Зимата би трябвало да бъде посрещната по-най-добрия метод. Изчисляваме да използваме същата тактика както за електрическата енергия, да я създадем и за газа по този начин, че да има предвидимост за цената на газа с механизма за отплата. Направихме го за битовите консуматори, само че в този момент мислим, че това би трябвало да се направи за всички ", разяснява още Петков.

" Нещо доста значимо, когато става въпрос за слотовете в Гърция и Турция - всичко, което се разтоварва в Гърциия и Турция би трябвало да мине през България, с цел да стигне до Централна Европа. Ние сме основна инфраструктура по пътя. Ние потребяваме 3 милиарда кубически метра, само че можем да продадем 20 милиарда кубически метра газ към Централна Европа. Всичко, което се разтовари в Гърция и Турция, в случай че не се употребява там, би трябвало да мине през България, с цел да стигне до Европа. В извънредно добра позиция сме да вземем
слотове освен за нашето ползване, а и по принцип за газ, който да стигне до Европа ", изясни от своя страна съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. 

Кирил Петков препотвърди уговорката си към миньорите в Раднево.  

" Аз съм доста горделив да сме назад тук. Това са работещи хора миньори. Това, което направихме като първа стъпка, го обещахме и направихме. Планът за възобновяване и развиване предвиждаше затваряне на част от потенциала тук и изграждане на газова централа. Представете си по какъв начин бихме изглеждали през днешния ден, в случай че имахме още една газова взаимозависимост и затворени мини. Не единствено, че пазиме работните места тук, освен, че не мислим, че би трябвало да се затваря, каквото и да било, преди 2038 година, само че значимото е да стартираме вложенията в района по Плана за обективен преход. Трябва да поддържаме българските миньори и енергоизточници. Не би трябвало да имаме взаимозависимост. Щастлив съм, че в Плана за възобновяване и развиване не намалихме потенциала, а защитихме мините си. Българските мини в последните 7 месеца започнаха да изнасят въглища за трети страни. Това даде опция за повече работа тук и даже за доходи за БДЖ. Неслучйно идваме постоянно тук, с цел да покажем, че българските мини, българските енергоресурси са от огромен приоритет за нашето държавно управление. Ще създадем всичко допустимо, което зависи от нас, да няма затваряния, намалявания. Говорим за 2038 година Можеше да се продължи и още, само че държавното управление на Борисов тогава подписа това заричане към Брюксел, което в този момент мъчно може да се промени. От дребното политически сили сме, които каним специалист от Раднево да бъде част от екипа ни. Когато имаме хора от екипа от Раднево, знаете, че ползите на хората ще бъдат предпазени ", уточни експремиерът. 

Петков разяснява и тематиката с Топлоелектрическа централа " Брикел ".

" Серният диоксид е 30 пъти над нормата. Това, което показахме, и ще продължим да демонстрираме и след 2-ри октомври, е, че никой не е над закона. Нормите би трябвало да се съблюдават. Здравето на хората е доста значимо.  В " Брикел " би трябвало да има тези съоръжения. Не може просто през прозорците да излиза серен диоксид и да трови хората ", акцентира той.

" Първо, Слави Трифонов и Ива Митева да се схванат дали президентска, или полупрезидентска република. Не мисля, че това по някакъв метод ще усъвършенства положението на българските жители и стопанска система. Не мисля, че е на дневен ред изобщо. Важните неща пред нас са да се покачат заплатите, изключително минималната ", разяснява Асен Василев идеята на Слави Трифонов за осъществяване на референдум за президентска република. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР