начителни промени настъпиха в класацията на най-скъпите градове в света:

...
начителни промени настъпиха в класацията на най-скъпите градове в света:
Коментари Харесай

Как Covid-19 промени списъка на най-скъпите градове

начителни промени настъпиха в класацията на най-скъпите градове в света: на първите три места към този момент са Париж, Хонконг и Цюрих. Доскоро на първите места бяха градът-държава Сингапур и японският Осака.

Класацията, която включва 130 страни и се базира на цените на 138 артикули и услуги, се прави повече от 30 години списание Economist.

Промените тази година се свързват с Covid-кризата. Цените в Сингапур са паднали внезапно поради всеобщия отлив на задгранични служащи и чиновници, в резултат на пандемията.

▶️ Paris and Zurich climb list of world's most expensive cities to live in
— FRANCE 24 English (@France24_en)
Москва е слязла с 20 позиции надолу и в този момент е на 106-то място.

Много китайски градове пък се изкачват по-високо в класацията, защото комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай увеличи цените.

Белград е измежду градовете, които също се изкачват внезапно нагоре - с 12 места в класацията, като доближава 90-о място.

Най-голям скок в класацията – с 27 места, обаче прави Техеран, защото наложените на Иран стопански наказания са повлияли на доставките на артикули и надлежно на цените им.

В първата десетка на най-скъпите градове още веднъж са четири града от Западна Европа – Цюрих, Париж, Женева и Копенхаген.

Най-евтините градове за живеене остават сирийската столица Дамаск, столицата на Венецуела Каракас, а също и Ташкент и Алмати.

Zurich and Paris have overtaken Singapore and Osaka in 's latest cost of living index
— The Economist (@TheEconomist)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР