Начините, по които хората се движат, започват все повече да

...
Начините, по които хората се движат, започват все повече да
Коментари Харесай

Как ще изглежда общественият транспорт през 2045г.?

Начините, по които хората се движат, стартират от ден на ден да се трансформират и е забавно дали другите типове превоз, които използваме през днешния ден, ще са налични до края на идващия век. Технологичните новости ще са свързани с изменението на климата и източниците на сила, изменящите се демографски трендове (като възходящия брой възрастни хора), стопанската система на шерването, възходящата приложимост на огромни данни и развиването на самостоятелните коли.

За да се изследва по какъв начин може да наподобяват бъдещите системи за градски превоз, от Quartz показват изследване за методите, по които хората могат да пътуват през 2045 година, като се оформят няколко разнообразни сюжета.

1. Споделени транспортни средства

В градовете със споделени транспортни средства ще са публикувани Uber или обвързваните с микромобилността споделени колела, електрически тротинетки и ховърбордове. Наемането на тези разнообразни форми на превоз е елементарно, с помощта на безпроблемните системи за резервации и разплащания и процъфтяващия предприемачески дух измежду редица търговски, обществени и държавни транспортни снабдители.

Освен това с новите екологични регулации притежаването на автомобил става по-скъпо, в сравнение с преди, а и в доста от развитите стопански системи персоналните транспортни средства са лимитирани до шофиране в предградията.

Гъвкавостта е съществена характерност при този сюжет с транспортните средства и услуги. В него транспортните средства ще се нагласят към потребностите на хората и към метода, по който пространството непрестанно се променя, с цел да отговори на търсенето на жителите на обитаемоте места.
 8 необикновени средства за публичен превоз по света
8 необикновени средства за публичен превоз по света

От точка А до точка Б с трен от бамбук, с амфибус, коко такси или тобоган

2. Пазар на подвижност

На доста места персоналните коли са доста по-използвани от градския превоз. Много жители живеят и работят в региони, които не са гъсто обитаеми, тъй като жилищата в центъра на града са прекомерно скъпи. По тези места не са доста хората, които карат колело, поради дългите дистанции. Използването на публичен превоз там също понижава, защото транспортните мрежи, които не са гъсто ситуирани, дават достъп до по-малко вероятни направления.

Заради имплементирането на тол такси обаче през последните девет години се намали потреблението и на персонални коли. Вместо тях все по-често употребявани ще стават предлаганите в комерсиалната мрежа персонализирани " пакети за подвижност ", които оказват помощ за потреблението на цяла гама от благоприятни условия за споделени транспортни средства, като коли и колела (като все по-често се приказва и за въздушни таксита), с които се правят към една четвърт от всички пътувания в някои места на Съединени американски щати.

3. Свързани транспортни коридори

Обществото в този високотехнологичен и мощно урбанизиран предстоящ свят от свързани транспортни коридори ще се характеризира с жители, които са подготвени да търгуват достъпа до персоналните си данни в подмяна на това, че могат да употребяват извънредно ефикасна транспортна система. Физическото превключване сред разнообразни услуги или даже разнообразни способи на пътешестване ще е безпроблемно, с помощта на добре проектирани точки за продан и изцяло интегрирани написания, билети и осведомителни системи.

В този вид пътуващите ще имат богат избор на транспортни средства, които могат персонално да дават отговор на другите им потребности. Oт Quartz показват, че всеки ще бъде управителен от персонализирано приложение (или вграден чип), което ще редуцира общото време за пътешестване или ще може да усилва опциите за разглеждане на забележителности, в случай че това избира потребителят.

Така евентуално частните коли няма да са толкоз нужни. Хората ще се доверяват на технологията за снабдяване на евтини и сигурни транспортни услуги.

4. Безпилотни капсули за градски превоз

За по-кратки пътувания хората постоянно ще вървят или карат колело. Но с безпилотните капсули, които могат да заменят градския превоз, късите дистанции могат да станат доста по-достъпни. Кабините умерено ще се придвижват в градски условия, само че единствено по особено планувани за тях трасета. Пътуващите ще могат и да ги споделят с други и по този начин да заплащат още по-малко. Те също ще са свързани с интернет и ценово съобразни с потребностите на клиента. Такива към този момент има в Дубай и Англия.

Интересна за разглеждане е и свръхзвуковата транспортна система Hyperloop, която още веднъж е формирана от капсули, които обаче ще са с ниско налягане, ще са ситуирани в специфични тунели и ще се придвижват посредством основаването на вакуум. Идеята е да доближават скорост 1000 км/ч и по този начин дистанции от 2 часа с кола да бъдат изминавани за 12 минути. Привържениците на този тип превоз настояват, че той ще е по-щадящ към околната среда и по-евтин от влаковете и полетите. Тестовете на футуристичния превоз са към този момент почнали.

Така или другояче, който и път да бъде определен, публичният превоз ще би трябвало да се развива, с цел да посрещне бъдещите провокации и потребностите на хората, като ролята на държавното управление ще бъде от основно значение.
 Компанията, която желае да внедри превоза на бъдещето hyperloop в Европа
Компанията, която желае да внедри превоза на бъдещето hyperloop в Европа

Hardt Hyperloop възнамерява основаването на високоскоростен тестов център до 2021 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР