Начинът, по който в Египет съобщиха за смъртта на бившия

...
Начинът, по който в Египет съобщиха за смъртта на бившия
Коментари Харесай

Цензура в Египет по темата Мохамед Морси

Начинът, по който в Египет оповестиха за гибелта на някогашния президент Мохамед Морси, сложи фокуса върху контрола върху медиите, разяснява BBC.
По света неочакваната гибел на Морси беше огромна вест, само че нито един вестник в Египет не я постави на първата си страница. Цялото внимание беше концентрирано върху идно домакинство на Африканската купа на нациите - футболният шампионат на Африка. Новината, че първият демократично определен президент на Египет е умрял в правосъдната зала беше оставена за вътрешните страници, на които всекидневно се разгласяват престъпни вести.
Държавните малките екрани в Египет не загатнаха, че Мохамед Морси е бил президент, като единствено го нарекоха с цялостното му име, обобщава БГНЕС. По малките екрани отразяването беше толкоз малко, че беше елементарно да се пропусне - всички водещи на вести прочетоха едно и също известие от общо 42 думи. Същото беше обявено и по радиото и отпечатано във вестниците.
Една от водещите на новините даже позволи нехарактерна неточност, като изчете 42-те думи и приключи новината с " Това беше изпратено от устройство Samsung ", което провокира неловка пауза от няколко секунди.
От опозиционният уебсайт " Мада Маср " изясняват, че новината за Мохамед Морси е била изпратена на публицистите от държавното управление посредством известие в мобилното приложение WhatsAp. Вероятно телевизионният канал е препечатал буквално известието, дружно с изпращания от мобилния телефон дигитален етикет.
" Съобщението беше съпроводено с директива към вестниците новината да се отпечата на вътрешните, а не на първата страница ", написа опозиционния уебсайт, цитирайки източник от медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР