Начинът, по който се празнува годишнината от съюзническата операция в

...
Начинът, по който се празнува годишнината от съюзническата операция в
Коментари Харесай

Боян Чуков коментира годишнината от съюзническата операция в Нормандия

" Начинът, по който се чества годишнината от съюзническата интервенция в Нормандия, е класическо образно образователно пособие за хибридна война. По-конкретно става въпрос за нейното историческо измерение, което се свежда до пренаписване на историята. " Това написа във Facebook Боян Чуков, външнополитически консултант в две държавни управления, анализатор и специалист по интернационална сигурност.

" Целта е поразяване на съзнанието на младите генерации. По-старите генерации пределно ясно знаят, че сегашната трактовка на нормандската интервенция е откровена неистина. На всички грамотни хора, които имат обикновена съвест, е ясно, че освобождението на Европа от нацистите не стартира с десанта на съдружниците по крайбрежията на Нормандия. Това не е била съюзническа интервенция. Това е на първо място военна интервенция на Британската империя, подкрепена от американския експедиционен корпус ", счита анализаторът.

" Нормандският десант е имал за съществена цел стремглаво да доближи до Берлин и да предотврати цялостното завземане на Германия от Червената войска. Французите не посрещат с отворени прегръдки съдружниците. Робер Жоспен, татко на някогашния френски министър председател от социалистическата партия Лионел Жоспен, осъжда в уводна публикация в своя вестник военните дейности на съдружниците на френска територия. Французите дават 20 000 жертви вследствие на англосаксонските бомбардировки, осъществени за измама ", напомня специалистът.

" Едва ли е инцидентно, че френският народен воин военачалник Шарл дьо Гол е отказвал да взе участие в каквото и да е честване на тази злочестна интервенция. Бившият английски министър председател Тони Блеър по време на 60-та годишнина от нормандската интервенция твърдеше, че Обединеното Кралство е влезнало във войната за спасяването на евреите от „ Шоа “ (катастрофа) ", разяснява още Чуков.

" За сведение, унищожаването на евреите стартира в Европа след Ванзейската конфереция през 1942 година Формализирането на волята на нацистите за „ Окончателното решение на еврейския въпрос “ – стратегия за геноцид над еврейското население на Европа, за която понастоящем се употребява терминът „ Холокост “ – е взето на 20 януари 1942 година край езерото Ванзее във вила Марлир ", написа още той.

" Десантът в Нормандия (известен още като Денят „ Д “ или интервенция „ Нептун “) е военна интервенция на Англия, Съединени американски щати и Канада против Третия райх в самия завършек на Втората международна война и стартира на 6 юни 1944 година По това време изходът от Втората международна война е предупреден. Как ще приключи войната става пределно ясно след гигантското танково стълкновение сред руснаци и германци през месец юли на 1943 година при град Курск ", напомня историческите събития Боян Чуков.

" Още тогава в Берлин стартират да се готвят за окончателното проваляне от руснаците. Още от този момент стартира подготовката за евакуирането на нацисткия хайлайф в Латинска Америка. Между Ванзейската конференция и Денят „ Д “ са минали две години. Между провалянето на германците при Курск и нормандския десант е минала една година ", разяснява анализаторът.

" Накрая, да повторим определението за хибридна война: „ Хибридната война е безпределната същина на интернационалните некинетични конфликти с геополитическа проекция “. Пренаписването на историята е основна част от психо-историческата война, която е значим раздел на хибридната война ", обобщава специалистът по интернационална сигурност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР