Начинът, по който санкционираният от САЩ бизнесмен и депутат от

...
Начинът, по който санкционираният от САЩ бизнесмен и депутат от
Коментари Харесай

Парламентът държи в тайна как Пеевски получава заплатата си

Начинът, по който глобеният от Съединени американски щати предприемач и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски получава своето заплащане като депутат, е строго защитавана загадка. Парламентарната администрация избягна съответен отговор на питане на „ Сега ” по въпроса, като се прикри зад отвлечени юридически причини и даде обща информация за метода на формиране на депутатските заплати, която е налична за всеки, който разполага с интернет.

Според юристите на Народното събрание елементи за заплатата на Пеевски не може да се разкриват на публиката, защото това са персонални данни, които, също така, не помагали на питащия да си „ сформира лично мнение ” за активността на законодателната власт.

Това на процедура е отвод за даване на информация, който идва от парламент, чийто ръководител Никола Минчев беше излъчен от " Продължаваме промяната ". А нейният водач - министър председателят Кирил Петков, даде обещание, че точно прозрачността ще бъде приоритет на новата власт.

Какво е фактическото състояние

Както е известно, през юни 2021 година на Пеевски бяха наложени наказания от американската страна по закона „ Магнитски ”, посредством който се преследват нарушавания на човешките права и корупция по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР