Начинът, по който получаваме информация, се променя. Медиите и пазарът

...
Начинът, по който получаваме информация, се променя. Медиите и пазарът
Коментари Харесай

Медиите трябва да са по-отговорни за саморегулацията си

Начинът, по който получаваме информация, се трансформира. Медиите и пазарът се трансформират. Поради тази причина би трябвало да подхождаме към информацията, която получаваме, сериозно и да я ревизираме. Това сподели доктор Симона Велева, правист и лекар по конституционно право, в предаването " Бизнес старт " с водещ Живка Попатанасова.

" Медиите би трябвало да са извънредно виновни, тъй като самите публицисти постоянно могат да бъдат жертви на дезинформация. В днешно време в морето от информация има доста хрумвания, които могат да ни подведат ".

По думите ѝ аудиторията би трябвало да се доверява на медиите, които са достоверни.

Тя приказва за смисъла на солидарността в журналистическата колегия и въпросът за използването на идентични етични стандарти от всички медии.

" Медиите би трябвало да са по-отговорни във връзка с своята саморегулация и приемането на етични стандарти, по които да работят. Много е значимо тематиката за свободата на словото да не се симплифицира, тъй като проблемите са многопластови и разнопосочни ".

Според нея законодателните дефекти са свързани с реда за достъп до социална информация.

" Няма бързо произвеждане за достъп до социална информация. Няма закон за печата. Онлайн и печатните медии са под напълно друг режим по отношение на радиото и малкия екран ".

Тя означи, че въпросът при огромни платформи като Фейсбук е дали би трябвало да се контролират публичните връзки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР