Начинът, по който Конституцията е разписала право на президента е

...
Начинът, по който Конституцията е разписала право на президента е
Коментари Харесай

Костадинов: Парите по ПВУ ни се дължат, няма как да ги загубим

Начинът, по който Конституцията е разписала право на президента е ясна – той може да разтегне консултациите и връчването на мандата. Законът за бюджета би трябвало да бъде импортиран до 4-5 седмици, т.е. до края на май. Парите по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) ни се дават като отплата за загубите ни, изпълнявайки разпорежданията на Брюксел. Те ни се дължат. Няма по какъв начин да ги загубим. Срокът за приемането на съответните закони е задоволително дълъг. Това съобщи водачът на партия " Възраждане "  Костадин Костадинов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

 

„ Поставихме явен период за предоговаряне на клаузите в ПВУ. В него се предвиждаше закриването на въглищните ни централи до края на 2024 година Време има, въпросът е дали ще има политическа воля за това “, напомни той.

 

„ Ние имахме личен законопроект за правосъдната промяна. Малко не му доближи, с цел да бъде признат на второ четене. И това стана поради Демократична България, които не пристигнаха на работа. С нашите гласове беше призната една доста основна промяна за премахването на профилираната прокуратура, само че това не се споделя. Ние сме изключителни последователи на правосъдната промяна и успяхме да съберем болшинство в предишното Народно заседание “, посочи Костадинов.

 

„ Никога не сме се самообявявали за съпротива “, безапелационен бе водачът на „ Възраждане “ и добави, че в Народното събрание няма нито ръководещи, нито съпротива.

 

„ Никога не гледаме законопроектът от кого е импортиран, а какво написа вътре. Ако написаното дава отговор на българските национални ползи – го поддържаме. Българското общество не има вяра на правосъдната система, не имат вяра на политиците, не имат вяра на страната си, по тази причина не отиват и да гласоподават “, сподели още Костадин Костадинов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР