Начинът, по който досега се ръководеше Народното събрание трябва да

...
Начинът, по който досега се ръководеше Народното събрание трябва да
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Гласуването на председател на Народното събрание определя съотношението на силите

Начинът, по който до момента се ръководеше Народното събрание би трябвало да престане. За това настоя доцент Наталия Киселова от Катедра „ Конституционно право “ в Софийски университет „ Свети Климент Охридски “ в утринния блок на Българска национална телевизия.  
По думите й гласуването за ръководител на Народно събрание ще дефинира съотношението на силите в 45-то Народно събрание. Според нея не просто политическа просвета би трябвало да се промени, само че време е да се извърши наличието по Конституция, че държавното управление ръководи с стратегия. Всички страсти, които до момента бяхме очевидци, би трябвало да стихнат малко и да стартират да се търсят минималните тематики, по които да се търси единодушие, настоя доцент Киселова. Тя даде за образец днешния ден на здравето, който е добър мотив да се вземат решение проблемите в опазването на здравето.
 Наталия Киселова: Конституционен съд ще се произнесе за специфичния прокурор след изборите Наталия Киселова: Конституционен съд ще се произнесе за специфичния прокурор след изборите
От петък тече тримесечният законов период, в който Висшия правосъден съвет би трябвало да избере прокурор, проверяващ основния прокурор. Тази нова...
Програмата на държавното управление е първата крачка във възобновяване на парламентаризма, безапелационна бе доцент Киселова. Действащото държавно управление има интерес да бъдат бавени договарянията, само че въпреки това не знам дали си дават сметка, че подлежат на парламентарен надзор, уточни тя.
Доц. Киселова добави, че много мъчно се водят договаряния, когато няма мъдрост в политическите партии. Ролята на президента ще бъде огромна, само че неговите подготвителни дейности за парламентарно държавно управление са на полето на Народното събрание, изясни тя.
Според нея отношението към жителите ще покаже дали има смяна в модела на ръководство и дали още веднъж има от същото. Първите няколко дейности и предоставяне на опция на публицистите да имат до момента до народните представители, ще покаже ново отношение, сподели още доцент Киселова.
В студиото на Българска национална телевизия Борислав Цеков уточни, че има основно значение по какъв начин ще бъде ръководено Народното събрание. Трябва да се възвърне парламентаризма и да има естествен спор, настоя Цеков, съгласно който няма обвързване да се гласоподава претендент за ръководител на Народно събрание от най-голямата парламентарна група, само че там ще проличи белег за политическо болшинство.
 Много въпроси към изборите на 4 април: Кое е ясно и кое не? Много въпроси към изборите на 4 април: Кое е ясно и кое не?
В последните дни се наслушахме на много тези, които отиват оттатък Изборния кодекс. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV доцент Ната...
Издигането на ръководител на Народно събрание ще бъде първият тест за съдружна просвета и сглобяване на съдружно болшинство, уточни Цеков.
По думите му изборните резултати споделят „ никой от вас няма задоволително доверие да ръководи независимо “. Според него държавно управление на малцинството при накълцан парламент не наподобява устойчиво.
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР