Начинът, по който бе коментирано жестокото убийство в Русе води

...
Начинът, по който бе коментирано жестокото убийство в Русе води
Коментари Харесай

Криминалисти за един ден

Начинът, по който бе коментирано жестокото ликвидиране в Русе води до въпроса дали изобщо това, на което постоянно сме разчитали - опозиционни гласове, просвета на опозиция, гражданско общество, кристализирало през безкритичнoто следване на избрани инфлуънсъри във фейсбук - е с всичкия си.
Първо, " Биволъ " наподобява взеха решение, че техният Джи Пи Гейт - другояче спекулация с безчет въпросителни и висока степен на недоверчивост, чието следствие заслужава възторженостти - e алфата и омегата на целия политически, обществен, журналистически, българско-европейски живот. А пичове, от километри си личеше, че макар значимостта на вашето следствие, този случай надали е обвързван с него. Но освен това - прокара се някаква безумна линия на сравнението, съгласно която видиш ли, в случай че Виктория е станала жертва на джипигейтска поръчка, това е едно, а в случай че става дума за психопатско закононарушение - напълно друго, а ние всички, които допускаме второто, принизяваме журналистическата работа и връзката й с политическите битки и изобщо доста подмолничко желаеме да отнемем нещо от ореола й. Единственото, което обаче се нуждае от лишаване, не е обвързвано с тази почтена и непрежалима жена, а с поощряваната през обществените мрежи маниакална нелегалност. Всеки стана " криминалист за един ден ", видя дългата ръка на мафията даже когато става дума за явни психопатски отклонения, претърпя двеминутката на гордо декларираната гражданска позиция, която превъзхожда логичен някаква там жалка криминалистика.
Намеси се даже някаква дрескод вълна - за какво основен контрольор Николай Кожухаров - началникът на Криминална полиция в Русе, бил носил ланци и бил по тениска, а не както би трябвало да е по протокол. Пичове, които бачкате в корпорации и най-голямото напрежение в работата ви е обвързвано с това дали новият тийм водач ще супервайзва изкъсо трийсете мейла, които подписвате със Sincerely Yours и умувате дали да си поръчате пица пеперони или с четири типа сирена за обяд (по мое мнение - пеперони, по-добра е), оставете на хората, които вадят подути трупове от Дунав, търсят изчезнали деца, смъкват самоубийци от бесилките и влизат в здания, в които вие бихте влезнали единствено за фотография за Инстаграм, да наподобяват както си желаят и да носят каквото си желаят.
После настъпателното позоваване на задграничните медии - белким в действителност мислите, че BBC и " Гардиън " работят по друга линия с изключение на от бетонираното факсимиле на " страна от Източна Европа - някогашен соц - всеобща корупция - ерго несъмнено ще е тая работа с еврофондовете? " Сякаш това, че тяхната редакция е просто в западноевропейска страна, неизбежно поставя печата на истината и те по-добре знаят какво става от контрольор Николай Кожухаров, защото Николай по формулировка би трябвало да е подкупен и сме 100 % уверени, че извършва поръчката на Маринов, която е поръчката на Цацаров, която е поръчката на Борисов. Впрочем Николай е и с бръсната глава, което значи, че лъже. Нищо че в действителност косата му - това показа след дългите офанзиви брачната половинка му - е окапала след цяла седмица непрекъснато търсене на изчезнало дете, открито удавено преди години.
И най-после, Борисов. Тоя човек от елементарен некадърен политик се трансформира в мрачен призрак, гарант на убийства, който до обяд приема европейски водачи, а по здрач праща есемеси за изтезания, като до него се прожектира непрестанно трилогията за Кръстника и той просто избира дали да изпрати на някого кървава конска глава или да се задоволи с нормално прострелване в тъмното. И не ни казвайте, че го пазиме - подлагали на критика сме го тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук, тук и тук, което е дребна извадка. Няма и да спрем.
Просто ми наподобява притеснително, че тези, от които се чака да го смъкват, го задържат за по-дълго от естественото.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР