Начинът на предаване на новия коронавирус е сходен с този

...
Начинът на предаване на новия коронавирус е сходен с този
Коментари Харесай

Коронавирусът се разпространява сто пъти по-бавно, в сравнение с грипа

Начинът на предаване на новия ковид е подобен с този на елементарния грип, само че се популяризира 100 пъти по-бавно, съобщи някогашният началник на съветската федерална работа " Роспотребнадзор " Генадий Онишченко, представен от Българска телеграфна агенция.

" Новият ковид е едва инфектиран спрямо грипа и това е добре за нас, съобщи Онишченко. Заразата се предава при контакт с болен, по време на диалог, кихане, престояване в едно и също помещение - съвсем като при грипа. Но при последния е 100 пъти по елементарно човек да се болести, в сравнение с при новото заболяване ", съобщи Онишченко пред медиите. Той посочи, че основната заплаха, обвързвана с новия ковид се състои в това, че той предизвиква остра дихателна зараза измежду най-възрастната група на популацията.

" Засега не съществува възможност от пандемия в случай че следим метода на разпространяване на ковид. При идващ стадий при негова разновидност той може да стане по-заразен, само че за това ще бъде обявено в допълнение. Онишченко посочи, че към този момент не се постанова всеобща имунизация на популацията против новия ковид.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР