Начинът на хранене и ежедневните навици оказват голямо влияние върху

...
Начинът на хранене и ежедневните навици оказват голямо влияние върху
Коментари Харесай

Това е най-опасната напитка за мозъка

Начинът на хранене и ежедневните привички оказват огромно въздействие върху когнитивните ни функционалности. Ето за какво е значимо да се храним здравословно и да заобикаляме нездравословните храни и питиета.
Оказва се обаче, че има артикули, които оказват изключително мощно отрицателно въздействие върху мозъка. Именно такива са напитките с добавена захар и по-специално газираните питиета.
Знаем, че честият им банкет уголемява талията, усилва риска от диабет вид 2, както и от сърдечносъдови болести, само че не всеки е наясно с вредата, която нанасят на мозъка.
Според учени, до 2030 година, повече от 65 милиона души по света ще страдат от деменция, в случай че не бъдат взети навременни ограничения.
Голяма част от продуктите, които използваме в всекидневието си, съдържат химикали, консерванти и оцветители, които съществено вредят на здравето ни. Макар този факт да е общоизвестен, множеството производители на храни и питиета се придържат точно към тази процедура, с цел да създадат стоките си по едно и също време привлекателни за потребителите и с дълъг период на валидност.
Ново изследване, направено от група израелски учени, дава нови доказателства, че газираните питиета могат съществено да ни навредят. Според специалистите, консумирането им нанася вреди на съвсем всички вътрешни органи и системи в тялото.
Изследователите са анализирали данните от няколко страни и открили, че потреблението на газирани питиета потиска чревната микрофлора и това има гибелен резултат върху други вътрешни органи.
Според микробиолога Ариел Кушмар тези питиета " могат да бъдат токсични за чревните бактерии и да навредят на телата ни. "
Учените свързват негативния резултат на содата с изкуствените съставни елементи, които се съдържат в нея. Предварителното изследване на учени от Бостънския университет в Съединени американски щати демонстрира, че постоянното пиянство на сода е обвързвано с нараснал риск от диабет, мускулна недоразвитост и понижаване на размера на мозъка. В същото време специалистите декларират, че несъразмерният банкет на газирани питиета усилва риска от поява на заболяването на Алцхаймер и ранна деменция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР