Начева: Участието на Европейското ще ми е полезно в бъдещеСветовната

...
Начева: Участието на Европейското ще ми е полезно в бъдещеСветовната
Коментари Харесай

Начева: Участието на Европейското ще ми е полезно в бъдеще

Начева: Участието на Европейското ще ми е потребно в бъдеще
Световната шампионка за девойки в тройния скок Александра Начева показа, че се е надявал на по-силно показване на Европейското състезание за мъже и дами в Берлин, само че самото присъединяване ще бъде доста потребен опит за нея. Днес Начева и нейният треньор Стойко Цонов бяха наградени за състезател и треньор на месец юли в анкетата на Пресклуб България, откакто 16-годишната атлетка завоюва купата на Световното състезание за юноши и девойки до 20 години в Тампере и сребърен орден от Европейското състезание до 18 години.

Начева призна, че е била доста разчувствана от опцията да взе участие на шампионата в столицата на Германия и това се е отразило отрицателно на представянето ѝ. "Доволна съм от представянето си досега. Предстои ни още едно огромно съревнование, на което се надявам още веднъж да реализираме доста добър резултата. На Европейското (за девойки) можеше и малко по-добре да е представянето ми, само че шансът ненапълно ми изигра неприятна смешка, само че се поправих една седмица по-късно на Световното, където още от втори опит ми се получиха по-лесно нещата, не трябваше да върша цели шест опита, както на Европейското. На Европейското за мъже и дами бях много разчувствана и това може би ненапълно ми изигра неприятна смешка. Аз чаках да се показва по-добре, само че това за мен е един скъп опит, тъй като добих доста опит от другите огромни състезатели, гледах ги по какъв начин загряват, по какъв начин се държат те на надпреварите и това ще ми помогне в бъдеще", показа тя след награждаването.

Нейният треньор Стойко Цонов разкри, че възпитаничката му е била в доста добра форма в дните преди квалификацията в тройния скок на Европейското за мъже и дами, само че на самото съревнование резултатът ѝ е бил с към един метър по-малко. "Представянето беше ориентирано повече за Европейско състезание (за девойки), само че там се получиха някои проблеми. Не беше тъкмо до шанс, а доста зле техническо съревнование за мен, тъй като опитът можеше да бъде и доста по-слаб, в сравнение с се получи в последна сметка. Имах опасения дали ще се възвърне за Световното в Тампере, само че още на квалификацията разбрах, че това е нашето съревнование, тъй като там тя извърши втория си опит доста добре. Просто нямаше кой да я спре, само че тя до финала не го знаеше това, тъй като не се разясняват такива работи пред състезателите. Титлата пристигна малко по-лесно, в сравнение с си мислих. Подготовката за Европейското вървеше доста добре, даже в деня преди квалификацията тя беше доста добре, само че по-късно скочи към един метър по-малко. Това се случва доста постоянно на млади състезатели в огромни стартове, когато се сблъскат с по-големите. Това мисля, че скоро няма да го разреша - когато ще се сблъскаме с огромните, имам голямото предпочитание към този момент да сме готови да се бием с тях, освен да гледаме в профил. Смятам, че това няма да я пречупи, а ще я окуражи още повече да работи по-здраво, с цел да може да стигне и при огромните до тези успехи", разяснява Цонов.

В идващите два месеца Начева ще се готви за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, които стартират на 13 октомври. Цонов призна, че другите сезони в Европа и Аржентина по това време могат да затруднят подготовката, като двамата ще заминат за Южна Америка на 2 октомври, с цел да имат задоволително време за адаптация. Начева към този момент е имала оферти да взе участие в комерсиалните шампионати, само че треньорът ѝ ги е отказал, с цел да могат двамата да се съсредоточат в подготовката за Олимпиадата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР