Начело в списъка е колумнистът на вестник New York Times

...
Начело в списъка е колумнистът на вестник New York Times
Коментари Харесай

Тръмп обяви победителите в конкурса за фалшиви новини

Начело в листата е колумнистът на вестник New York Times Пол Кругман. Привърженикът на Демократическата партия в нощта против президентските избори на 9 ноември 2016 година направи знамение, че пазарите няма да устоят избирането на Тръмп, ще се срутен и в никакъв случай няма да се възстановят. Всъщност през последната година борсовият показател S&P 500 набъбна с 25%, а високотехнологичният показател NASDAQ - с 30%. На второ място измежду „ лауреатите” е ветеранът-новинар Брайън Рос. Той разгласи, че някогашният президентски консултант по националната сигурност Майкъл Флин е подготвен да даде показания, че по време на предизборната акция Тръмп сякаш му дал инструкции „ да се свърже с руснаците”. Рос твърдял, че това може да стане съображение за импийчмънт на Тръмп.

На трето място се преборила телевизия CNN, която съобщила, че сякаш президентският шурей Джаред Кушнер получил от уеб страницата WikiLeaks предложение да изучи намиращите се в уеб страницата документи на Националния комитет на Демократическата партия още преди публикуването им. Телевизията предположила, че това е доказателство за „ сговора на Тръмп с Русия”, защото американските спецслужби подозирали Русия в проникването в сървърите на Демократическата партия и предаване на документите на WikiLeaks.

На четвърто място се класирало списанието Time за репортажа, че Тръмп сякаш разпоредил да махнат от Овалния кабинет в Белия дом бюста на бореца за правата на афроамериканците Мартин Лутер Кинг. С това Тръмп показал расистки пристрастености. Оказало се, че журналистът Зик Милер не просто не видял бюста.

Петото място е за репортера на Washington Post Дейв Уигел, който качил в Twitter фотография на стадион, където Тръмп щял да приказва пред симпатизанти. Снимката била направена надалеч преди началото на мероприятието и по тази причина трибуните били още наполовин празни, само че по-късно се препълнили.

На шестото място е смехотворното изказване на CNN, че Тръмп при визитата си при японския министър председател Шиндзо Абе прехранил рибките в басейна.

На седмо място още веднъж е CNN с изказване на „ съветските връзки” на Ентъни Скарамучи, който няколко дни беше шеф в Белия дом по връзките. Репортажът е изтеглен.

На осмо място е репортаж на Newsweek, в който се твърди, че първата дама на Полша отказала да подаде ръка на Тръмп.

На девето място се намира репортаж на CNN, в който се твърди, че уволнения от президента шеф на ФБР Джеймс Коми в никакъв случай не е казвал на Тръмп, че не се намирал под следствие по „ съветското дело”.

На десето място е репортажът на New York Times, че администрацията отстранила от държавния уебсайт проучване за промени в климата.

На единадесето място Тръмп наредил на куп всички репортажи за неговия „ сговор с Русия” – „ евентуално това е най-великата имитация, която е пробутвана на американския народ. Няма никакъв сговор!” – написал Тръмп.

Общо в десятката на персоналните „ победители” влезнали 4 репортажа на CNN, 2 репортажа на New York Times и по един от ABC, Washington Post, Time и Newsweek.

Тръмп враждува с редица медии, поддържали на изборите неговата съперница Хилъри Клинтън, и ги назовава „ подправени новинари”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР