Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба

...
Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба
Коментари Харесай

Посланик Ема Хопкинс: България ще има чувствителна роля в преговорите за Brexit

Начело на Eвропа, само че към момента на дъното по битка с корупцията. Преди формалното разкриване на българското председателството на Съвета на Европа английският дипломат Ема Хопкинс дава своята оценка.

" Ние всички доста поддържаме вашето първо председателство на Съвета на Европейския съюз. Разбираме, тъй като самите ние сме минали през това и знаем какъв брой е значимо ", съобщи тя за NOVA.

И добави, че идващите шест месеца са в действителност сериозни за преговоритe за Brexit: " Ще си приказваме за есенцията на бъдещите ни връзки, тъй че България до някаква степен ще е на горещото столче. Ще би трябвало да играе доста сензитивна роля - на страна, която да построява консенсус в Европейския съюз ".

" Българите са доста прагматични хора, изключително когато става дума за Европа. Общуват с лекост, имам поради, че стигат елементарно до диалог, от който да излязат решения. Говорила съм с премиера Борисов и той доста упорства да се работи за връзки, които да устройват и Европейския съюз, и Англия ", добави Хопкинс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР