Началото за новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа е повече

...
Началото за новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа е повече
Коментари Харесай

Шимунджа гони рекорди, но прави и грешки

Началото за новия треньор на Лудогорец Анте Шимунджа е повече от впечатляващо. Той завоюва всичките си 6 мача отпред на " орлите ", класира своя отбор на полуфинал за Купата на България и по-важното - към този момент води с 8 точки пред ЦСКА в борбата за купата. Ако въобще има такава в действителност.

Но наред с рекордно положителното начало на престоя си в Разград, словенският експерт прави и някои неточности, регистрира " Мач Телеграф ". Особено видни са те в последните два мача - против Ботев Bp и Левски. И двата извоювани инфарктно с късни голове на Пиерос Сотириу.

Във Враца Шимунжда пусна още веднъж Бърнард Текпетей като ляв бек, което оказа помощ на Ботев Bp да открие резултата, тъй като той не покри Мирослав Маринов. А това му безучастие съвсем коства трите точки на Лудогорец.
 Шимунджа: Ако погледнем цялата картина, ние бяхме по-добрият тим
Шимунджа: Ако погледнем цялата картина, ние бяхме по-добрият тим

" Левски е доста добър тим с доста млади гении "

Срещу Левски в дербито обаче неточностите на словенеца бяха повечко. Първо Станимир Стоилов го изненада доста със схемата 3-4-1-2. В първия половин час като че ли " орлите " не знаеха какво се случва и единствено намесите на Серджо Падт лишиха " сините " от още едно попадение. На почивката в игра влязоха Антон Недялков (б.а. - с решителна интервенция в 97-ата минута след центриране отляво) и Клод Гонсалвеш. Именно португалецът вкара ред в играта на Лудогорец. За разлика от безредния Мануел Шоу, който отново бе корав титуляр, Гонсалвеш имаше ясна концепция какво да прави на терена. И това способства за цялостния поврат, пристигнал въпреки и късно.

Сякаш Шимунджа смяташе, че успеха над Левски ще пристигна много по-лесно. Но шансът го покри във втори следващ мач, а и класата на обособените единици си сподели думата. Но самият факт, че Лудогорец два пъти поред стига до триумфа в последните секунди, може и да радва словенеца, само че би трябвало и леко да го тормози. Но може би още му е рано, тъй като въпреки всичко той е в българския футбол от единствено 3 месеца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР