Началото на зимата ще бъде дадено днес, 21 декември, в

...
Началото на зимата ще бъде дадено днес, 21 декември, в
Коментари Харесай

Зимата е тук! Посреща ни с минусуви температури

Началото на зимата ще бъде обещано през днешния ден, 21 декември, в 18 часа и 28 мин. Ще има забележителна облачност, след обяд тук-там намаляваща до най-вече слънчево. Ще духа слаб, по Черноморието до сдържан запад-северозападен вятър. Студено, с оптимални температури сред минус 2° и 3°, за София минус 2 – минус 1°. Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за декември. През деня ще се задържи без основна смяна. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Христо Христов.
В планините също ще има забележителна облачност, само че по високите елементи ще бъде най-вече слънчево, а след обяд тук-там и в по-ниските елементи. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 3°, на 2000 метра – към минус 8°.Над Черноморието ще има забележителна облачност, която след обяд ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 2-3°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Астрономическата зима стартира на 21 декември в 18.28 ч. С настъпването й е и най-краткият ден на годината и най-дългата нощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР