Началото на всяка година е свързано с поставяне на нови

...
Началото на всяка година е свързано с поставяне на нови
Коментари Харесай

Как можем да започнем да пазим природата повече през тази година?

Началото на всяка година е обвързвано с слагане на нови цели. Може би към този момент е малко късно и първичният ви възторг е отминал, само че имаме концепция за положително заричане, което да си дадете за идващите 12 месеца. И то е обвързвано с това да пазим природата по-чиста. В тази публикация ще ви дадем няколко хрумвания за това по какъв начин можете да го извършите. Вижте ги: 

Рециклирайте

На първо място, може да започнете да рециклирате. Доказан факт е, че прекомерно малко хора го вършат. Пластмаса, стъкло, метал - всяко нещо е евентуална суровина и си заслужава да бъде употребено още веднъж. Освен това към този момент нееднократно е потвърдено, че в България преработването се случва както би трябвало, тъй че нямайте подозрение - когато хвърлите боклука си в коша за стъкло, той в действителност ще бъде обработен, а няма да иде на бунището. 

Намалете пластмасата за еднократна приложимост

Знаем, че е по-трудно, само че в случай че можете не си купувайте вода в пластмасови бутилки и намалете използването на найлонови торбички. Струва си да опитате. Това са две доста положителни първи крачки, които може да вършиме, с цел да намалите своите боклуци и отпечатъка, който оставяте. 

Оставете колата пред блока, когато можете

Разбираме, че на всеки му се постанова да употребява персонален автомобил за разнородни задания. Всички имаме такива. Освен това тъкмо сега градският превоз не е супер прелестно място поради Covid-19. В по-топлите дни ви приканваме да се разноските или да излезете с колелото. Оставете колата си пред блока и допринесете малко за по-чист въздух във вашето обитаемо място. 
Градското осветяване кара дърветата да се разлистват по-рано
Пъпките на дърветата в американските градове се разлистват доста по-рано, в сравнение с в провинциалните местности, сочи ново изследва...
Прочети повече
Включете се в акция за залесяване

За благополучие в последните години има ужасно доста акции за залесяване, които се провеждат от време на време в цялата страна. Може да се включите в такава самодейност във вашия град (или покрай него). 

Включете се в акция за разчистване (или организирайте такава)

Последното нещо, което може да извършите като се стопли времето е да организирате акция или да се включите в акция за разчистване на обещано проблематично място. Това може да е градинка в квартала, към вашия блок или някое място, за което знаете, че е проблематично и желаете да допринесете за справяне с това. Добрият образец е инфектиран и ние имаме вяра в това!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР