Началото на учебната година в район Северен“ започна с откриване

...
Началото на учебната година в район Северен“ започна с откриване
Коментари Харесай

В ДГ Космонавт откриха нова площадка за игри

Началото на образователната година в регион „ Северен “ стартира с разкриване на 11 нови площадки за игри в детските градини, а през днешния ден бе прерязана лентата за сполучлив старт на дванадесетата. Радостните стопани на най-голямото детско заведение в „ Северен “ - ДГ „ Космонавт “, посрещнаха гостите си с празнично въодушевление и към този момент изцяло организиран двор. Кметът на региона инж.Ральо Ралев, заместник-кметовете доктор Кр.Асенов и К.Георгиев, гл.експерт „ Образование и просвета “ Н.Нончева бяха поздравени още от входа на градината от Слава Антова, шеф на градината, от нейните учители и засмени деца. „ Спечелен план на Община Пловдив „ Проектиране и създаване на нови детски площадки “ даде опция и в този дом за най-малките поданици на „ Северен “ да се построи чудесно обезопасено и съвременно оборудвано място за игри. Вложението за построяването на площадката е 6000 лева, като градината взе участие с 35% от тази сума със средства от бюджета си “ - изясни шефът Сл.Антова.

Към нейното задоволство се причисли със сърдечни думи и кметът Р.Ралев, който поздрави целия екип на градината с завършването на плана, който подсигурява на градината площадка за игри и спорт, сертифицирана за качество и сигурност. Той не скри задоволството си, че през тази година в пет детски заведения на региона бяха извоювани и осъществени планове за създаване на нови площадки за игри и през днешния ден е откриването на последната от общо дванадесет за региона. Малчуганите огласиха двора с песните си, а след прерязването на лентата и пожеланието игрите да са „ по вода “, изненада на присъстващите сервираха дребните космонавтчета. В спортни екипи като на същински мач те изиграха първата си футболна среща върху новия терен, а като схванаха, че и кметът обича футбола, поканиха него в единия, а Кр. Асенов – в другия тим, с цел да стане още по-весело на игровото поле.

Емоционалното разкриване на площадката за игри в ДГ „ Космонавт “ бележи финалът на този вид прояви за 2018 година, само че всички шефове на седемте детски градини в региона са с настройка, че и през идната година ще вземат участие в плана на Общината за създаване на нови детски площадки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР