Началото на учебната година ще започне в реална училищна среда,

...
Началото на учебната година ще започне в реална училищна среда,
Коментари Харесай

Началото на учебната година ще е присъствено, всяко училище с екшън план

Началото на образователната година ще стартира в действителна учебна среда, а всяко учебно заведение би трябвало да има създаден личен екшън проект по какъв начин ще превключва към отдалечено образование при нужда. Това стана ясно в понеделник на работна среща на специалисти от здравното и просветителното министерства по отношение на началото на образователната година. Институциите не са се отказали от към този момент оповестения вид за присъствено начало на образователната година на този стадий.

До 25 август на просветителните институции ще бъдат препоръчани два протокола – за организацията на самата образователна активност и втори – с противоепидемични ограничения . В първия протокол, който ще е с целесъобразен темперамент, ще бъде препоръчан необятен, отворен лист от благоприятни условия за използване от учебните заведения при спешна обстановка. Медицинският протокол ще е със наложителни за съблюдаване противоепидемични ограничения. В протоколите ще бъде указано дали и къде да се носят маски, по какъв начин ще се организират часовете по характерни предмети като физическо, музика, информатика, по какъв начин ще се организира на храненето в стола и други

В първите дни на септември всяко учебно заведение е желателно да има създаден екшън проект за това по какъв начин при нужда да превключи на работа в отдалечена среда.

Ще бъдат препоръчани промени в Наредбата за приобщаващо обучение за залагане на спомагателни благоприятни условия за наваксване на пропуснат образователен материал при насъбрани избран брой отсъствия.

Ще бъде препоръчана и опция всяко учебно заведение да избира какъв вид наставнически срещи да свика – в действителна или в отдалечена среда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР