Началото на учебната година е съвсем близо – предстоят предизвикателни

...
Началото на учебната година е съвсем близо – предстоят предизвикателни
Коментари Харесай

Писмото на един училищен директор, което ще докосне и най-строгите родители

Началото на образователната година е напълно близо – предстоят предизвикателни и от време на време натоварващи месеци за учениците. За никого не е загадка, че д нешните деца са част от едно от най-стресираните генерации в историята ни .

Всички родители желаят най-хубавото за децата си, само че някои прекаляват с упоритостите си и трансформират наследниците си в инструмент за реализиране на личните си фантазии. Тези хора са недоволни даже когато детето има оценка 5 по даден предмет.

 учебно заведение iStock

Амбициозните родители притискат децата си още от най-ранна възраст – да проходят рано, да преминат към гърне по-рано от съседското дете или братовчедите, а когато се появят оценките в учебно заведение, настъпва същински пъкъл.

А, замисляли ли сте се, че не би трябвало да обвинявате децата за това, че не доближават поставените цели, свързани с успеваемостта в учебно заведение. Най-добрият случай е, в случай че упоритостите на родителите съответстват с опциите на детето и това не въздейства отрицателно на неговата душeвност.

 учебно заведение iStock

Преди години шеф на учебно заведение в Сингапур написа писмо до родителите на учениците си, което трогна хората от целия свят.

В началото на образователната година точно родителите са тези, които би трябвало да си напомнят някои значими истини за учебното заведение и живота. Затова ви предлагаме да прочетете писмото, което докосна и най-закостенелите сърца.

Скъпи родители,

Скоро стартират изпитите на вашите деца. Знам, че се притеснявате и всички вие желаете те да съумеят.

Не забравяйте обаче, че измежду учениците, които ще се явят на изпитите, има и художник, който не схваща от математика.

Има бизнесмен, който няма разбиране от история или британска литература.

Има музикант, за който оценките по химия не са от голяма важност.

Има спортист, чиито оценки по физическо ще са по-важни от тези по физика.

Ако детето ви получи отлични оценки – ужасно! Но в случай че това не се случи – не наранявайте достолепието и самочувствието му.

Кажете на децата си, че всичко е наред, че това е просто един изпит. Един ден ще ги чакат доста по-важни задания. Кажете им, че без значение какъв е резултатът им, вие ги обичате и няма да ги съдите.

Моля ви, направете го. Ако го извършите, ще видите по какъв начин детето ви покорява света. Една неприятна оценка няма да унищожи фантазиите им, няма да отнеме гениите им.

И също по този начин, апелирам ви, не си мислете, че единствените щастливи хора на света са лекарите и инженерите.

Искрено ваш,

Директорът
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение Обратно в час 5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение  Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие Обратно в час Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие  Принцеса Шарлот към този момент има прякор в учебно заведение, който доста ѝ подхожда! Обратно в час Принцеса Шарлот към този момент има прякор в учебно заведение, който доста ѝ подхожда! Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР