Началото на тазгодишната благотворителна кампания "Българската Коледа" беше дадено от

...
Началото на тазгодишната благотворителна кампания "Българската Коледа" беше дадено от
Коментари Харесай

Президентът даде началото на благотворителната инициатива Българската Коледа


Началото на тазгодишната благотворителна акция "Българската Коледа " беше обещано от президента Румен Радев в университетската болница "Света Марина " във Варна.

17-ото издание на самодейността е под надпис "Да дарим бъдеще на болните деца ". Средствата ще бъдат ориентирани към пазаруване на високотехнологична здравна инсталация. Фокус на акцията 2018-2019 на благотворителната самодейност беше поддръжката за деца с тежки болести и увреждания. Те получиха опцията за диагностика, лекуване, рехабилитация, медицински произведения и помощни средства, с помощта на даренията на хиляди българи.

Държавният глава уточни, че през последната дарителска акция са набрани над 2,4 млн. лв.: "С тези средства бе подкрепено лекуването и рехабилитацията на 551 български деца - най-големият брой от началото на самодейността през 2003 година и бе обезпечена високотехнологична здравна инсталация в 19 лечебни заведения в цялата страна ".

В Университетската болница "Св. Марина ", както и в Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Света Анна " във Варна, от основна нужда за детските клиники са доставените по тази самодейност анестезиологични апарати със съвместими пациентски монитори, подобаващи за новородени и деца до 18-годишна възраст. С обезпечаването на анестезиологичните апарати ще се сътвори опция активността в отделенията да се усъвършенства, защото обслужват дребните пациенти на цяла Североизточна България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР