Началото на следващите четири истории си прилича посвоему. Мая, Георги,

...
Началото на следващите четири истории си прилича посвоему. Мая, Георги,
Коментари Харесай

Четирима ученици в света на възрастните -

Началото на идващите четири истории си наподобява посвоему. Мая, Георги, Иван и Антония са още възпитаници, когато попадат в света на възрастните – включват се в лятната процедура на Lidl, а последвалите развръзки са коя от коя по-вдъхновяващи.

Това лято програмата още веднъж търси възпитаници от цялата страна над 18 години, които да създадат първите си професионални крачки в магазините на веригата. Трябва единствено да са подготвени за едно друго лято – от 1 юли до 31 август, в което да научат нови неща, да завоюват първите си пари и да срещнат нови другари. А преди този момент – да аплайват на до 31 май.

Именно практикантската стратегия води Мая Савеска до търговията. Миналото лято тя прекарва 2 месеца в магазина във Враца като практикант.

„ Това е отлично начало за хора, които желаят да бъдат независими. Научих се да поддържам връзка по-добре, да бъда виновна към работата си и да извършвам поставените задания, което е добър урок за младеж без предходен опит “, споделя тя.

След края на практиката кандидатства за непрекъсната работа и през днешния ден към този момент е касиер-продавач. Отговорностите са повече, само че също и научените уроци и удовлетворението от добре свършената работа. Харесва й, че може да бъде потребна, а сътрудниците й могат да разчитат на нея.

„ Гордея се с това, че откогато започнах в практикантската стратегия се развих доста и съм по-уверена в това, което върша. И другите го виждат “, прибавя тя.

Това дава практикантската стратегия и на Антония Миронова от същия град. Когато през 2018 година приключва програмата, нейният началник я кани да стартира непрекъсната работа като касиер-продавач. Поканата е призната, а през днешния ден Антония сполучливо съчетава дилемите си в Lidl със студентския живот. „ Днес поддържам връзка с клиентите доста по-уверено. Станах и по-отговорна – към екипа, работата и изключително, при боравенето с пари на каса “, споделя младото момиче. Гордее се, че е съумяла да се потвърди в очите на своите сътрудници и ръководители. „ За мен Lidl е второто ми семейство. Екипът ме одобри доста добре и сътрудниците знаят, че постоянно могат да разчитат на мен, както и аз на тях “, добавя тя. Това е и другата причина да обича работата си – приятелите, които открива на работното си място.

С развиването си справедливо може да се гордее и Георги Георгиев. Мястото още веднъж е Враца, където взе участие в две следващи издания на програмата. „ Най-впечатляващото за мен беше, че се научих да работя в екип, тъй като до този миг нямах тази опция “, споделя той. Минава и през разнообразни образования, благодарение на които сполучливо навлиза в работата. „ Това беше огромна крачка за мен. Да ме одобряват в екипа, да ме похвалят, че се оправям добре – беше доста огромен плюс “. С трудолюбието си и с това, че се учи от грешките, съумява да завоюва доверието на своите ръководители. Затова напълно естествено го канят да продължи развиването си в компанията на непрекъсната работа. Днес Георги е младши зам.-мениджър филиал и признава, че даже не е мечтал за сходно нещо. Продължава да учи доста нови неща, към този момент като управителен кадър и с още по-голяма мотивация. Зад себе си има страхотни сътрудници и обединен екип, на които да разчита. Сред тях среща и любовта – актуалната му другарка, която също като него взе участие в практикантската стратегия.



 Иван Димитров

Още по-голяма крачка в развиването си прави Иван Димитров. След като работи като практикант в Lidl, продължава като студент във Варна. Вижда обаче какъв брой негови сътрудници съумяват да се осъществят в компанията. Решава да последва техния образец и да кандидатства за работа. Тук насъбраният опит като практикант оказва значима роля – „ Благодарение на лятната процедура имах добра основа. Много по-лесно се приспособих към разпоредбите и метода на работа. Успях бързо да се впиша в екипа, да поддържам връзка с сътрудниците и да упълномощавам задания, което доста ми оказва помощ “. Когато се причислява към Лидл, работи в градовете Варна, Бургас и Пловдив. Започва и образованието си за районен управител продажби. Като подобен ще дава отговор за положителното показване на най-малко няколко магазина. Ще пътува и ще се среща с сътрудници от други магазини в страната. Това е и което най-вече му харесва.

„ Регионите, които навестявам са разнородни, с друга атмосфера и хора, от които узнавам доста. Срещам дългогодишни чиновници, които към момента работят със същия хъс и сила “, споделя усещанията си той.

Гордее се, че се оправя по-уверено и взима решения, без да се тормози, а най-любимо му е да похвали сътрудник, когато се е справил добре. Пожелава си все по този начин решително да върви напред и както до момента, да потвърждава на себе си, че на процедура може всичко.

Повече за практикантската стратегия на Lidl може да научите

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР