Началото на сезона е много различно от това, което очакваха

...
Началото на сезона е много различно от това, което очакваха
Коментари Харесай

Европа събуди червените, но днес ги чака нов труден тест

Началото на сезона е доста друго от това, което чакаха ръководителите и почитателите на ЦСКА-София. " Червените " се надяваха да тръгнат с 6 точки от първите две семейства в шампионата, само че вместо това приключиха наедно с Етър (2:2) и бяха пометени от Черно море (1:3). Освиркванията и виковете " Оставка! " не закъсняха, което докара до това, че Люпко Петрович към този момент публично е старши треньор на отбора, въпреки че и до момента в който подобен се водеше Добромир Митов, значимите решения взимаше точно сръбският експерт.

Петрович показва, че турнирните мачове са неговата буря и избра вярната тактичност, с която ЦСКА-София надделя с 1:0 Осиек в първия мач сред двата тима от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Успехът беше извънредно значим и върна усмивките на " Българска войска ", само че сложните тествания занапред предстоят. Преди реванша в Хърватия " армейците " ще гостуват на Славия с вярата да реализират първа победа в efbet Лига, само че е повече от ясно, че в " Овча купел " ги чака доста тежък мач.

Логично е да се чака Петрович да резервира част от водещите футболисти за гостуването на Осиек. На пейката най-вероятно ще останат Али Соу, Евандро и Тиаго Родригес. Петър Занев пък има травма и няма да се рискува с стартирането му в игра. Сред титулярите ще се завърнат Рубен Пинто и Греъм Кери, Тони Уот също ще получи опция да започва от първата минута. Дебют като титуляр може да запише и Вив-Соломон Отабор. В отбранителния вал обаче няма да се вършат опити и ще играят Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Жанио Бикел и Жеферсон.

" Белите ", както постоянно, са непредивидими. В първия кръг хората на Златомир Загорчич обърнаха от 0:2 до 3:2 Витоша (Бистрица), а седмица по-късно изгубиха със същия резултат от Локомотив (Пловдив), въпреки че първи стигнаха до попадение. През предишния сезон те изиграха два доста трагични мача с ЦСКА (София). В първия отстъпиха с 1:2 след гол на Мауридес в последната минута, само че след това излъхаха " алените " с 1:0 в дуел със скандално съдийство.

Днес Загорчич няма доже да разчита на Георги Петков, Георги Йомов, Емил Стоев, Илиан Мицански и Ертан Томбак. И бз тях обаче " белите " са подъл противник. Цветелин Чунчуков ще стартира на върха на офанзивата, а триото зад него ще е формирано от Радослав Кирилов, Дарко Тасевски и младия Филип Кръстев. За сътрудник на Янис Карабельов в средата на терена ще се избира сред Владислав Узунов и Николай Дюлгеров.

В елита двата тима са се срещали 134 пъти, като " алените " имат 70 победи, белите " - 24, а равенствата са 40.

efbet Лига - 3 кръг:

СЛАВИЯ - ЦСКА-СОФИЯ

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Стергиакис; Попадийн, А. Христов, Гамаков, Велковски; Карабельов, Узунов; Ф. Кръстев, Тасевски, Р. Кирилов; Чунчуков
Старши треньор: З. Загорчич
ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Бикел, Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон; Р. Пинто, Малинов; Г. Кери, Фабини, Отабор; Т. Уот
Старши треньор: Л. Петрович

СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: " Славия "
НАЧАЛО: 21:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 3 кръг, неделя 28 юли  Славия 21:00предстои  ЦСКА-София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР