Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма “Футбол

...
Началото на седмия сезон на Международната детска социална програма “Футбол
Коментари Харесай

Стартира седмият сезон на Футбол за приятелство

Началото на седмия сезон на Международната детска обществена стратегия “Футбол за приятелство” бе обещано през днешния ден от " Газпром ", формален сътрудник на Шампионската лига на УЕФА. Финалните събития от сезона ще се проведат в Мадрид, Испания, от 28 май до 2 юни. Основните цели на програмата са да поддържа детския и младежкия спорт, да предизвиква здравословен и деен метод на живот като полезности, както и да подхранва у младите почитание към разнообразни националности и култури. Момчетата и девойките, в това число деца увреждания и специфични потребности, годишно вземат участие във „ Футбол за приятелство”, насърчавайки Деветте полезности на програмата: другарство, тъждество, правдивост, здраве, мир, лоялност, победа, обичаи и чест.

През седмия сезон на „ Футбол за другарство “ събитията ще бъдат проведени в разнообразни страни по света. Съставът на смесените интернационалните тимове на другарството ще бъде избран по време на открит чоп. Асоциирайки се с екологична задача на програмата, тимовете ще бъдат кръстени на редки и застрашени типове животни. Светът ще чества и Международния ден „ Футбол за другарството “, децата и възрастните от разнообразни страни ще поддържат програмата, ще вземат участие в мачове на другарството и открити уроци, и ще завържат гривни за другарство - формален знак, изработен от сини и зелени влакна, символизиращи футболно игрище и спокойното небе.

Младите публицисти от целия свят ще се посветят на отразяване на събитията от новия сезон в Международния детски пресцентър. Младежите ще придобият нужните умения на кореспонденти и ще имат опция да ги употребяват по време на финалните събития, както и да си сътрудничат с водещи медии по света като репортери.

Не единствено публицисти, играчи и треньори, само че и млади съдии - възпитаници от съдийски учебни заведения от разнообразни страни - ще съставляват младите участници в тазгодишната стратегия. Всички те ще станат част от Международния лагер за другарство за няколко дни и ще вземат участие в разнообразни спортни и просветителни мероприятия: уъркшопи с известни футболисти, образования под управлението на младите треньори, както и майсторски класове и игри в границите на Училището на деветте полезности.

По време на финалните събития ще се организира Международния конгрес „ Футбол за другарството “, а Световното състезание по футбол за другарство ще се трансформира в централно събитие с финала, който ще се организира в сърцето на Мадрид - площад Пласа Майор. Седмият сезон ще приключи с посещаване на финала на Шампионската лига 2019 година на стадион “Уанда Метрополитано” в Мадрид.

„ Програмата„ Футбол за приятелство”, осъществена от компанията „ Газпром”, култивира универсални човешки полезности в по-младото потомство посредством спорт, отстранява бариерите и дава опция на младите да намерят задача и гласът им да бъде чут. Тази стратегия дава опция за работа в междукултурна атмосфера, като по този метод способства за развиването на световно спортно общество”, споделя Микел Пуиг, притежател и основен изпълнителен шеф на Младежката футболна школа Барселона.

Според младия публицист, представляващ България през предходната година, Миа, „ Това е незабравимо прекарване! Страхотно е, че вземат участие деца от разнообразни страни и професионални спортисти ни поддържат откровено! Това е началото на едно огромно другарство, тъй като футболът няма граници! “.

Повече за „ Футбол за другарство “:
От 2013 година “Газпром” провежда Международната детска обществена стратегия “Футбол за приятелство”. Основните полезности, насърчавани от участниците в програмата, са другарство, тъждество, правдивост, здраве, мир, лоялност, победа, традиция и чест. Футбол за другарство се поддържа от ФИФА, УЕФА, Международния олимпийски комитет, футболни федерации от разнообразни страни, интернационалните благотворителни фондове за деца и водещи международни футболни клубове. През предходните шест сезона програмата събра повече от 5,5 хиляди участници и над 4,5 милиона почитатели, в това число известни спортисти, художници и политици.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР