Началото на седмицата започва топло и слънчево, но от средата

...
Началото на седмицата започва топло и слънчево, но от средата
Коментари Харесай

Температурите падат, очакват се и валежи

Началото на седмицата стартира топло и слънчево, само че от средата й се чака намаляване на температурите и валежи от дъжд.
През нощта ще е най-вече ясно. Минималните температури ще са най-вече сред 3 и 8 градуса. Главно в югоизточните региони ще има условия за понижена видимост.
Във вторник в утринните часове видимостта ще се усъвършенства и над по-голямата част от странатаще е най-вече слънчево. След обяд над планините и планинските региони, и на обособени места в Южна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми.
Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Северна България - до сдържан. Дневните температури едва ще се намалят и оптималните ще са сред 18 и 23 градуса. Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.
В планините в утринните часове ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е слаб до сдържан - по високите елементи ще е от югозапад, в ниските ще се ориентира от север. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 11 градуса, на 2000 м - към 4 градуса.
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Главно в южните региони има условия за формиране на ниска слоеста облачност или мъгла, само че до към обяд видимостта ще се усъвършенства, облачността ще понижава.
След обяд ще се развива купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Максималните температури ще са от към 12 градуса на север до 18 градуса на юг. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР