Началото на седмицата силно напомни на края на миналата. Апартаментгейт

...
Началото на седмицата силно напомни на края на миналата. Апартаментгейт
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 26 март

Началото на седмицата мощно подсети на края на предходната. " Апартаментгейт " продължава да се вихри с цялостна мощ. Вчера пък отсъствието на трима български евродепутати разреши да бъде признат за разглеждане пред Европейския парламент противоречивият пакет " Мобилност ".
Вестник " Сега "
Медията обръща внимание на продължаващата апартаментна сага. Към " щастливците " през вчерашния ден бяха прибавени един от основните зам.-министри на енергетиката Красимир Първанов и някогашният дълготраен ръководител на Комисията за контролиране на известието Веселин Божков. Според " Биволъ " те са платили за закупили парцелите в влиятелния столичен квартал " Изток " сред 600 и 700 евро на квадратен метър. Питате ли се кой ще е идващият хванат? Ами евентуално който решат да ревизират публицистите.
Вестник " 24 часа "
Вестникът се стопира на Brexit и идващите стъпки на Тереза Мей. Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу съобщи, че е подбрал три ремонти. Една от тях предлага да се трансформират парламентарните правила в сряда, с цел да се обезпечи време за депутатите, да обсъдят и да гласоподават за различни пътища към Brexit - развой на така наречен ориентировъчни гласувания. Бъркоу е подбрал и препоръчаната от лейбъристите корекция, която приканва държавното управление да даде на депутатите време да реализират болшинство за друг метод за Brexit. Третата корекция, подбрана от ръководителя на камарата гласи, че в случай че се окаже, че на Англия ѝ остава една седмица до овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, държавното управление би трябвало да попита Народното събрание дали би одобрил Brexit без договорка или то би трябвало да търси по-нататъшно отсрочване. Докога ли...
Вестник " Труд "
Увеличава се ползата на купувачите към по-големите жилища и новото строителство, написа " Труд ", базирайки се на брокери на парцели. Интересът към дребните жилища с една и две стаи понижава, а в това време пораства търсенето на тристайни и многостайни жилища. Търсенето на къщи е повишено с 33%, а на тристайни жилища с към 40%. Колко ли от тях са на дейци от ГЕРБ и техните стринки, чинки и кумици?
Вестник " Монитор "
Недостиг на екскурзоводи с китайски и японски език има у нас, написа " Монитор ", като се стопира на информация от Асоциацията на екскурзоводите в България (АЕБ). Всяка година организацията получава по близо 30 поръчки за участие и все пак към момента има езици, за които гидовете не стигат. От сектора се оплакаха и от неналичието на работна ръка. Справка в туристическия указател на министерството на туризма демонстрира, че едвам петима екскурзоводи са лицензирани за японски и по един има за корейски и за китайски език. Ако се чудите на какъв език да запишете детето си...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР