Началото на ремонта на покрива на Русенската опера, който изгоря

...
Началото на ремонта на покрива на Русенската опера, който изгоря
Коментари Харесай

Ремонтират максимално бързо операта в Русе

Началото на ремонта на покрива на Русенската опера, който изгоря през вчерашния ден, ще бъде оптимално бързо. Това сподели в крайдунавския град министърът на културата Боил Банов  Боил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 година в София. Завършва „ Режисура за.

"Направихме оглед нощес. Има изключителни пожарникари в Русе. Направили са оптималното, с цел да локализират пожара, и са съумели. Това води единствено до вреда на покрива. Вследствие на експертната работа на пожарникарите вредите са доста по-малко, в сравнение с биха могли да бъдат. Съхранено е всичко останало - като костюми, принадлежности. В тази неприятна обстановка има и добра вест ", сподели Банов.

По думите му в този момент следва следствие, с цел да се открият аргументите за пожара. Най-важното е, че постройката е на 100 % застрахована, като следва оценка на вредите.

Банов разяснява, че началото на ремонта ще бъде оптимално бързо, само че има публични поръчки, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Кога ще се възвърне покривът и по какъв начин - всички ще знаем във времето. Всяка стъпка ще бъде публично притежание ", сподели Банов.

Той сподели още, че Русенската опера има къде да изнася своите спектакли и тя няма да затвори.

Директорът на Русенската опера Иван Кюркчиев съобщи, че през лятото операта ще изнася спектакли навън.

"Имаме зала "Филхармония ", ще беседвам и с общината, с цел да използваме Доходното здание ", сподели Кюркчиев.

Той благодари още един път на русенските пожарникари, които са реагирали доста бързо и са се справили със комплицираната обстановка.

"Спасили са декорите, костюмите, музикалните принадлежности. В гримьорните даже не е влезнала вода. Тепърва ще се прави следствие. Сцената е опушена. Има вода в коридорите, само че ще се почиства и ще се оправя ", сподели Кюркчиев.

Той е разговарял с компанията, която от няколко дни прави ремонт на покрива на операта поради наводнението от последния натоварен дъжд.

Кюркчиев изясни, че следва да се потвърди повода за пожара. Той е разговарял с служащите, които поставят хидроизолация, само че съгласно него не би трябвало да се насочат толкоз бързо обвинявания. По думите му, повода може да бъде и късо съединяване, провокирано от теча предходната седмица.

Банов е в Русе със своя заместител Румен Димитров. Двамата разговаряха тази заран и с артистите на Държавната опера. Пред тях Димитров изясни, че в случай че застраховката не успее да покрие изцяло вредите, ще помогне и Министерството на културата.

Банов за операта в Русе: Пожарникарите са създали всичко належащо, постройката има застраховка
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР