Началото на реконструкцията, рехабилитацията и модернизацията на бул. "Трети март"

...
Началото на реконструкцията, рехабилитацията и модернизацията на бул. "Трети март"
Коментари Харесай

Стартира ремонт на ключов булевард в Русе

Началото на реконструкцията, рехабилитацията и модернизацията на бул. "Трети март " в Русе е сложено през днешния ден. Това оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

Булевардът и обвързваният към него Сарайски мост са главен пункт за влизане в града от основните пътища Велико Търново-Русе и София-Русе.

Проектът включва реорганизация на пътните платна и връзки при пътен възел "Сарая ". Изграждане на нови трасета за придвижване на колела, а в зоната на кръстовищата и пешеходните и велосипедни пресичания ще бъде обезпечена налична среда. Планирано е възстановяване на осветеността на булеварда и създаване на спомагателни детайли за възстановяване на пожарната сигурност. Ще бъде изпълнена напълно нова сигнализация с пътни знаци и маркировка. Предвижда се построяването на система за видеонаблюдение и следене на трафика.

Стойността на ремонта е 8 555 683,61 лв.. Сумата е обезпечена по план "Инвестиране в пътната сигурност и възстановяване свързаността на Община Русе и Окръг Гюргево с транспортна мрежа TEN-T ", финансиран по програмата за трансгранично съдействие сред Румъния и България.

Сред участниците в церемонията по първа копка са били кметът на Русе Пенчо Милков, ръководителят на плана и заместник-кмет на града инж. Магдалина Илиева, както и регионалният шеф на Русе Галин Григоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР