Началото на новия сезон беше поставено с поредица от надпревари

...
Началото на новия сезон беше поставено с поредица от надпревари
Коментари Харесай

ATP Турът се подновява в Монпелие: Синер ще търси реванш от Руне за Sofia Open

Началото на новия сезон беше сложено с поредност от съревнования в Австралия, които ни водиха до първия " мейджър " шампионат за годината - Аустрелиън Оупън, където с купата победи вездесъщият Новак Джокович. След седмица на отмора за някои тенисисти, до момента в който други представляваха родината си за Купа " Дейвис ", то настъпва време още през утрешния ден да се завърнем назад към Тура, като едно от АТР 250 надпреварите, които ще следим в хода на идната седмица, е това в Монпелие.

Схемата във френския град бива ръководена от 19-годишния Холгер Руне, който при последната си поява на френска земя изуми тенис обществеността и сграбчи трофея от Мастърса в зала " Берси " в Париж. Датчанинът в ролята си на топ подложен ще започва непосредствено от втория кръг, където ще срещне спечелилия всред участващия с " уайлд кард " локален представител Лука ван Аш и Марк-Андреа Хюслер, който надигра точно скандинавеца в мача за купата на миналогодишния Sofia Open.

При вероятно постигане на четвъртфиналната фаза за международния номер 9, то там той ще се изправи по всяка възможност против защитаващия първенец Александър Бублик, до момента в който нов триумф ще изпрати Руне на полуфиналите, където съгласно предварителните упования по всичко проличава, че негов противник ще бъде третият подложен в схемата и първенец от Мастърса в Синсинати - Борна Чорич.

Яник Синер пък предвожда долната половина, като в откриващия му дуел го чака квалификант или евентуално повтаряне на конфликта му от Аустрелиън Оупън с Мартон Фучович, до момента в който в опит да откри място на полуфиналната фаза в конкуренцията италианецът вероятно ще срещне някой всред сънародника си Лоренцо Сонего и осмия подложен Бенжамен Бонзи. При вероятно постигане на международния номер 17 до дуел, който да дефинира финалиста в надпреварата от тази част на схемата, то той ще би трябвало да премери сили против по всяка възможност Роберто Баутиста Агут, само че е изцяло допустимо да станем очевидци на изненада от локалните представители в лицето на Уго Юмбер, Куентин Алис и 3-кратния първенец в шампионата - 36-годишният деец Ришар Гаске.

Потенциален конфликт за купата сред Синер и Руне пък ще ни предложи следващата борба сред двама от най-видните предводители на идната генерация в тениса, като италианецът ще търси своя реванш от по-младия си сътрудник за провалянето, което му нанесе на миналогодишния Sofia Open, детронирайки го в родната ни столица.

ATP250 Montpellier main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР