Началото на новия политически сезон е съпътствано от поредица от

...
Началото на новия политически сезон е съпътствано от поредица от
Коментари Харесай

„Сова Харис”: 24% имат готовност да гласуват за ГЕРБ, за БСП - 20%

Началото на новия политически сезон е придружено от поредност от кавги.

Резултатите от извършено от „ Сова Харис” национално представително проучване демонстрират високо равнище на готовност на последователите на левицата.
На старта на новия политически сезон: ГЕРБ и Българска социалистическа партия кръстосаха шпаги (ОБЗОР) Според ГЕРБ не стихват „ напъните отляво ” да се стартират вести и събития в ущърб на ръководещите, Българска социалистическа партия пък изиска оставка на държавното управление и предварителен избор
Нагласите на симпатизантите на социалистическата партия са като директно преди идни парламентарни избори. С твърдата си политическа линия обаче Българска социалистическа партия предизвика последователите на огромния си конкурент, демонстрират данните на социолозите.

Според тях мобилизацията измежду симпатизантите на ГЕРБ също е висока и съотношението на силите от последните парламентарни избори се резервира.

Тези, които утвърждават ГЕРБ, са към 31% от гласоподавателите при 26% утвърждение за Българска социалистическа партия.

Тези, които считат, че последващо парламентарно болшинство би трябвало да сформира ГЕРБ, са 31% против 27% - че това би трябвало да направи Българска социалистическа партия.

32% от интервюираните имат доверие на водача на ръководещите Бойко Борисов, а тези, които имат доверие на водача на опозицията Корнелия Нинова, са 26%.

24% имат подготвеност да гласоподават за ГЕРБ, а за Левицата - 20%. При това съответствие на силите нито една от двете страни не може да направи решителни крачки.

Подкрепата, която получават, им разрешава да блокират дейностите на съперника, само че не и да наложат лична политическа линия, считат анализаторите от „ Сова Харис”.

Според тях сега за гласоподавателите, намиращи се в политическия център, и двата най-масови политически субекта въплъщават статуквото.

Засега нито една от водещите политически партии не поражда задоволително доверие, с цел да провокира вълна от промени, показват още от „ Сова Харис”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР