Началото на новия месец идва с нови промени за цяла

...
Началото на новия месец идва с нови промени за цяла
Коментари Харесай

ЕС се събуди без Великобритания

Началото на новия месец идва с нови промени за цяла Европа след Брекзит. Напускането на Англия постави завършек на цялата 3-годишна драма с развода и с Европейския съюз.

От през днешния ден островната страна ще дефинира безусловно всички правила за своите жители и за тези, идващи отвън нея. Българска национална телевизия напомня, че Англия и Европейски Съюз имат период от 11 месеца, в който да договорят бъдещите си връзки.

Ето обаче нещата, които към този момент е ясно, че се трансформират:

- Британските депутати изгубиха местата си в ЕП;

- Край на срещите на Върха с английско участие;

- Завръщането на сините паспорти;

- Новите монети от 50 пенса;

- Британската работа за Брекзит към този момент не съществува;

Милен Керемедчиев разкри какви служащи ще се търсят след Брекзит

Както Novini.bg към този момент съобщи, Европейският парламент даде изрично "Да " за напускането на Англия. Това стана на особено гласоподаване в сряда. Имаше и специфични церемонии по свалянето на английското знаме пред централата на Европейски Съюз.Последваха и голям брой изявления на брюкселските служители и на специалисти по тематиката. Най-важна остава тематиката да се запазят правата на жителите, които ще останат във Англия след Брекзит.

Българският външен министър Екатерина Захариева успокои, че от през днешния ден нашите сънародници няма да усетят разлика от на следващия ден. Тя сподели още, че все още 139 000 българи, по публични данни, са получили статут на уседналост от британските управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР