Началото на новата работна седмица, както обичайно, е съпроводено с

...
Началото на новата работна седмица, както обичайно, е съпроводено с
Коментари Харесай

Ранглисти: Кузманов затвърждава място в първите 200; Томова доближава топ 100

Началото на новата работна седмица, както всекидневно, е съпроводено с обновяването на международната класация в професионалния тенис. Със сериозните разбърквания на върха, настъпват и извеснни промени в класацията на най-хубавите български състезатели, в това число и за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който се завръща назад измежду най-хубавите 30, с помощта на отличното си показване на Мастърс шампионата в Индиън Уелс през миналите 10 дни.

За Димитър Кузманов миналите две седмици не бяха по никакъв начин леки, тъй като втората ракета на България беше заставен да се отдръпна от две следващи Чалънджър събития заради травма. В момента обаче Кузманов е подготвен да възобнови изявите си на професинолната сцена, а скокът от две позиции до номер 191 сигурно ще даде добър подтик на Мико, преди първия му мач в хърватския град Задар.

За Адриан Андреев седмицата не приключи по стремежи метод, само че сигурно той затвърди положителните усещания с присъединяване си на шампионата в Бейкърсфийлд. Макар да доближи до полуфиналната фаза на Фючърс конкуренцията в Калифорния, Андреев позволява прочут спад от през днешния ден в АТР класацията и от през днешния ден заема 415-ото място.

Александър Лазаров завоюва първия си трофей за 2022-ра година през миналата седмица, а той пристигна на двойки. В компанията на Джовани Фонио, Лазаров се показа по отговарящ метод при каретата, само че това не е от голяма важност за самостоятелното му класиране в АТР ранглистата и през днешния ден Алекс се отдалечи още веднъж от дебют измежду най-хубавите 400, отстъпвайки до 411-тото място.

При дамите обстановката не претърпява съществени промени. Виктория Томова, първата ракета на България, се изкачва с три позиции и от през днешния ден е номер 108, а Изабелла Шиникова задържа 218-тото място, въпреки и без игра. В ролята си на четвъртата най-високоранкирана състезателка на страната ни Цветана Пиронкова продължава да бъде 333-та в подреждането на WTA, макар че последният й мач датира от лятото на сезон 2021.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР